Kipróbáltuk: Curaprox Prime Start fogköztiszító szett

A svájci gyártású Curaprox márka zászlóshajójaként számon tartott cserélhető fejű fogköztisztítók méltán népszerűek a vásárlók körében, hiszen formatervezettségük és minőségük mellett a fejek és a nyelek variálhatósága egyedülálló a piacon. Tesztalanyunk ezúttal a Curaprox újragondolt kezdő szettje, a Prime Start lett, ami még nagyobb mozgásteret ad azok számára, akik most készülnek elköteleződni a mindennapos fogköztisztítás mellett.

KÜLLEM

Az elmúlt években a Curaprox folyamatosan frissíti termékeinek megjelenését, így a megújult babatermékek és fogszabályzós szett mellett idén teljesen új külsőt kaptak a Prime fogköztisztítók is. Szerencsére! Számunkra sokkal modernebb és letisztultabb az új dizájn, ráadásul az egész márkaportfólió kezd egyre egységesebb képet mutatni.

(X) hirdetés

A Curaprox Prime Start szettben 5 db egyforma méretű CPS Prime fogköztisztító fejet és 2 db fogköztisztító nyelet (UHS 409 Handy és UHS 470) találunk. Míg a fejek és a Handy nyél megjelenése maradt a régi, addig az UHS 470-es nyélről érdemes néhány szót ejtenünk, hiszen gyakorlott „Curaproxosok” biztosan észreveszik az újraálmodott fogköztisztító nyél sajátosságait.

Az új formatervezés egy mini Curaprox fogkefére emlékeztet minket, hiszen a 470-es tartónyél a Curaprox fogkefék hatszögletű alakját vette fel. A fogkefékhez hasonlóan a fogköztisztító nyélnél is beigazolódott, hogy a hexagonális forma jóval pontosabb irányíthatóságot és stabilabb fogást biztosít.

Összességében a termékek stílusa szerintünk így jóval megnyerőbb és egységesebb lett, látszik, hogy a gyártó egyre frissülő márkaportfóliójával a praktikum szerelmesei mellett a minden részletre odafigyelő, 21. századi dizájngondolkodás képviselőit is szeretné magának megnyerni.

(X) hirdetés

MINŐSÉG

A Curaprox eddig is jól megválasztotta, hogy milyen anyagokkal dolgozik, ez nincsen másként az újratervezett fogköztisztító szett esetében sem. A Curaprox Prime Start összeállításban ugyanazokkal a magas minőségű műanyagokkal és fémmel találkozunk, mint a korábbi és még jelenleg is elérhető Curaprox fogköztisztítóknál.

Egy fogköztisztító kefe esetében a leglényegesebb elem – melynek minősége egyet jelent a termék végső megítélésével -, az a fogköztisztító fej, azaz a drótba illesztett sörték színvonala. Bátran kijelenthetjük, hogy a szájápolási piac egyik legpuhább sörtéivel a Curaprox vértezi fel a fogköztisztítóit, na de miért lenne ez másképp egy olyan brand esetében, ahol az egyik legfőbb vonzerő a puha, minőségi sörte; legyen szó kézi vagy elektromos fogkeféről, esetleg fogköztisztítóról.

HASZNÁLHATÓSÁG

A Curaprox Prime Start szettbe illesztett kétféle fogköztisztító nyél közül számunkra a hosszabb, döntött fejjel rendelkező, precíz irányíthatóságra jóval alkalmasabb UHS 470 nyél bizonyult jobbnak, de személyes preferenciánk nem kizárólag a Curaprox márkára, hanem általánosságban a fogköztisztítókra értendő. Véleményünk szerint a hátsó területek tisztán tartására általánosságban is jóval alkalmasabb a hosszú nyél döntött fej koncepció, mint a rövid egyenes nyél és fej, ráadásul a drót élettartama is magasabb az előbbi esetében, hiszen precízebben vezethető a fogközökbe, nincs annyi elhajlás használat közben.

A természetes fogközök tisztán tartására kifejlesztett Prime fejek drótjába illesztett sörték igazán kíméletesek a fogínyhez; kezdő „baleseteknél”, szoros, makacsul torlódott, ínygyulladásra hajlamos fogközöknél igazi áldás a puha sörte. Tesztjeink során a sörték szépen a drótban maradtak, az elhasználódás jelei főként a sörték ellapulásában érhetők tetten, ami teljesen természetes jelenség interdentális kefék esetében.

Amennyiben speciális igényeink vannak fogköztisztítást illetően, úgy érdemes megtekinteni a Curaprox egyéb fogköztisztító fejeit, így a széles fogközökhöz, implantátumokhoz (soft vagy strong), fogpótlásokhoz, fogszabályzóhoz kifejlesztett fejeket illetve válogathatunk a Curaprox nyélkínálatából is (személyes kedvencünk a fém nyél). Mivel minden Curaprox nyél minden Curaprox fogköztisztító fejjel kompatibilis, így szabadon variálhatunk a rendelkezésre álló termékpalettából, ami igazán egyedi lehetőség a szájápolási piacon.

Fogköztisztításnál kulcsfontosságú, hogy a fogközeink méretéhez ténylegesen és pontosan illeszkedő fejet válasszunk, ennek hiányában a fogköztisztítás nehézkes (kisebb a fogköz, mint a fogköztisztító fej) vagy nem elég alapos (nagyobb a fogköz, mint a fogköztisztító fej). Ha tehát jól választottunk méretet és megtaláltuk a számunkra legkönnyebben kezelhető nyelet is, a Curaprox Prime fogköztisztítókkal igazi felüdülés a fogköztisztítás.

BESZEREZHETŐSÉG

A Curaprox szerelmesei jól tudják, hogy egyre több helyen, webáruházakban, patikákban és egyes drogériákban is elérhető a svájci szájápolási brand egy-egy darabja. Professzionális termékcsoportról lévén szó, a márka túl speciális ahhoz, hogy egy átlagos forgalmú üzlet, patika vagy drogéria beszerezze a teljes termékpalettát, de úgy gondoljuk, ma már nem jelenthet gondot az ilyen különleges szájápolási termékek beszerezése sem.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Mivel a kezdő Curaprox Prime Start szett kizárólag egyféle méretű fejeket tartalmaz, azok számára, akik még nem ismerik fogközeik méretét, szükség lehet egy vegyes fogköztisztító csomag megvásárlására is. A Curaprox Prime Start szett ára 3000 Ft körül mozog, ami nagyon kedvezőnek számít, hiszen az 5 darab fej mellett 2 darab nyelet is kapunk az összeállításban.

A Curaprox Prime utántöltők is megújuláson estek át, a régi 5 darabos helyett immáron 8 darabos kiszerelésben érhetők el, szintén 3000 ft körüli összegért, ami darabárra vetítve jóval kedvezőbb, mint a régi kiszerelés esetében volt.

ÖSSZEGZÉS

Aki egyszer letette voksát a Curaprox mellett, az okkal ragaszkodik a márkához. Minőség, puhaság, ínyvédelem – ez a Curaprox fő üzenete, ami nem csak reklámfogás. A gyártó tartja a szavát és valóban elsőosztályú termékekkel szolgálja ki a vásárlóit. Véleményünk szerint a következetes termékfejlesztés és a vásárlói igényekhez való folytonos igazodás ma már elválaszthatatlan része a márkaépítésnek – ez az, ami tetten érhető az új Curaprox Prime Start szetten és ez az, amiért a Curaprox már több évtizede a szájápolási piac egyik legmeghatározóbb szereplője.

Küllem: 5/5
Minőség: 5/5
Használhatóság: 5/5
Beszerezhetőség: 5/4
Ár/érték arány: 5/5

Összesen: 5/5 – KIVÁLÓ

Item added to cart.
0 items - Ft