Kipróbáltuk: Curaprox Black is White/White is Black – Kétpetéjű ikrek

Korunkban az egyik leggyakoribb elvárás a fogainkkal kapcsolatban az, hogy fehérek és csillogóak legyenek. Nem véletlen, hogy ez a leggyakrabban óhajtott fogászati beavatkozás és az sem csoda, hogy a legtöbb szájápolási terméket gyártó cég tart a kínálatában legalább egy, fogfehérítésre alkalmas terméket. Így történhetett meg, hogy a Curaprox, aki eddig inkább a terápiás termékekre koncentrált, most elrukkolt egy korántsem hétköznapi fogfehérítő fogkrémmel… illetve egyszerre kettővel.

Curaprox Black is White

KÜLLEM

Nem túlzás azt állítani, hogy a Curaprox Black is White/ White is Black fogkrémek első ránézésre csúcskategóriás fogkrémnek tűnnek. Elegáns, karcsú forma, matt alapon fényes díszítőelemek, kellemes feliratozás és persze stílusos fekete illetve fehér megjelenés.

Még mielőtt valaki csodálkozna rajta, hogy cikkünkben egyszerre mindkét termékről leírjuk a véleményünket, mindenképp tisztáznunk kell, hogy a Curaprox Black is White és a Curaprox White is Black lényegében ugyanaz a termék, egyedül az ízesítésben van köztük különbség (az egyik intenzívebb, a másik enyhébb aromával kerül forgalomba, de még az összetevőik is tökéletesen megegyeznek). A gyakorlatban tehát nem lett volna értelme ugyanarról a termékről két tesztet is megjeleníteni.

(X) hirdetés

curaprox-white-is-black-teszt

A fogfehérítő hatású fogkrémek mellé a Curaprox egy-egy limitált szériás CS 5460 fogkefével is kedveskedik vásárlóinak, ami stílusosan fekete illetve fehér feliratozott nyéllel érkezik, a sörték pedig mindkét szín esetében feketék, középen egy-egy fehér csíkkal (külön a fogkefe nem vásárolható meg).

Érdekes módon a fogkefét nem papírdobozban, hanem áttetsző műanyag dobozban kapjuk, ami egyrészt hasznos, hiszen egy az egyben láthatjuk, hogy mit vásárolunk meg, másrészt viszont kicsit szokatlan mind a gyártótól, mind pedig általában a fogkrémek piacától.

Részletes leírást szerencsére így is kapunk a termékhez, tehát nem kell félni, hogy információ nélkül maradunk.

(X) hirdetés

MINŐSÉG

A svájci Curaprox termékek gyártásakor általában erősen figyelnek a minőségre, hiszen ez a márka egyik legfőbb védjegye. A Curaprox Black is White/ White is Black fogkrémek külső megjelenését illetően ez a színvonal továbbra sem kérdőjelezhető meg.

A termék kidolgozottsága és részletgazdagsága igazán svájci és persze ne feledkezzünk meg az ultra puha sörtékkel rendelkező Curaprox CS 5460-ról sem, amiről meg kell jegyezni – azok számára, akik még nem ismerik – hogy a piac egyik legkiválóbb soft fogkeféje.

curaprox-black-is-white

A fogkrém illetve fogkrémek összetevői teljesen megegyeznek a fekete és a fehér tubusos Curaprox-nál. Vélhetően az ok, amiért a gyártó úgy döntött, hogy két szinte teljesen egyforma fogkrémet készít, az lehetett, amiért egy-egy okostelefont is elkészítenek fekete és fehér színben… hogy legyen választási lehetőség.

Felhasznált alapanyagok tekintetében a Curaprox igényes gyártó, legtöbb termékénél lelkiismeretesen odafigyelnek az előállításhoz szükséges összetevőkre. A termék így nem tartalmaz parabéneket, triklozánt vagy agresszív habosító anyagokat (SLS-t), tehát azok is elégedettek lehetnek vele, akik szeretnek odafigyelni, hogy milyen anyagokat juttatnak a szervezetükbe.

Az egyetlen olyan összetevő, ami nem tetsző fejcsóválásra késztetheti az embert, az a legutolsó helyen szerepeltetett kékeszöld színezőanyag, amitől egyébként olyan gyönyörűen csillog a fogkrém. Persze meg kell jegyeznünk, hogy mivel a színezék az összetevőlistán az utolsó helyen szerepel, arányaiban a legkisebb koncentrációban van jelen a fogkrémben. Ráadásul szintetikus alapanyagokat illetően a Curaprox Black is White/White is Black még így is lepipálja a legtöbb versenytársát.

curaprox white is black

A Curaprox Black is White/White is Black fogkrémek két igazán különleges összetevővel rendelkeznek: az egyik az aktív szén a másik pedig a hidroxi-apatit. Az aktív szénre nem azért van szükség, hogy fekete legyen tőle a fogkrém vagy hogy erősen ledörzsölje fogzománcunkat, hanem azért, mert az aktív szén képes magához vonzani a szennyeződéseket, ezáltal a lehető legkíméletesebben távolítja el a fogzománc mikro repedéseibe ült anyagokat.

A hidroxi-apatit egy különleges, a fogzománcban természetesen is megtalálható anyag, melyet egyre gyakrabban használnak fel a jobb minőségű fogkrémek gyártásakor. A hidroxi-apatit nanorészecskék formájában segít megerősíteni a fogzománcot, a fog szerkezetének mélyebb rétegeibe kerülve támogatja a dentincsatornák lezárását, ezáltal enyhíti vagy megakadályozza a fogérzékenységet.

Mindez egy fehérítő hatású fogkrémtől kiváltképp dicséretes, hiszen sokan, akik fogfehérítésre adják a fejüket, nagyon gyakran fogérzékenységtől szenvednek.

HASZNÁLHATÓSÁG

Bár nem ez volt az első fekete fogkrém, amit kipróbáltunk, még mindig szórakoztató olyan fogkrémmel fogat mosni, ami nem fehér. Mivel a Curaprox Black is White/White is Black fogkrém nem csak fekete, hanem apró, kékes-zöldes csillámokat is tartalmaz, a Curaprox egyetlen varázsütésre ördögi módon egyesítette a manapság oly népszerű azonnali (optikai) fehérítő hatást a hosszú távú tisztító/fehérítő képességgel.

curaprox-black-is-white-fogkefe

És igaz, ami igaz, a terv működik, mert már egyetlen fogmosás után láthatóan fehérebbé válnak a fogaink, de állandó használat mellett fog igazán feltűnni az alapos tisztítóhatás.

Arra azonban készüljünk fel, hogy ahol eddig fehér pöttyös volt a tükör, a csempe vagy a mosdókagyló, ott most szürkés nyomok fogják jelezni, hogy fekete fogkrémet használunk.

A gyártó részéről az is nagyszerű ötlet volt, hogy fekete sörtéjű fogkefét ajándékozott a fogkrémek mellé, hiszen szinte lehetetlen teljesen kimosni a sörték közül a fekete pasztát – így aztán használhatunk elektromos vagy kézi fogkefét, az eredmény ugyanaz lesz, a sörték tövénél sötét színűre vált a fogkefénk.

Bár éreznünk kellett volna, ízre számunka alig volt különbség a Curaprox Black is White és White is Black között; elvileg a fehér tubusos fogkrém a gyengédebb, de a gyakorlatban egyik fogkrémnek sincs ultraerős mentolos íze, így aztán a különbség sem annyira észrevehető. Ami viszont mindenképp átérzik a fogkrémen, az a szén aromája, ami egészen különleges ízt hagy a szánkban, de úgy tapasztaltuk, hogy más széntartalmú fogkrémeknél ugyanígy érezhető volt ez az aroma.

A Curaprox fogkrémek nem szárítják túlságosan a szájüreget, így azok is szívesen használhatják, akik szájszárazságtól szenvednek vagy egyszerűen csak nem szeretik, ha fogmosás után egyből el kell fogyasztaniuk 3-4 dl vizet.

curaprox-white-is-black-fogkrem

BESZEREZHETŐSÉG

Igen, a Curaprox termékek kapcsán mindig felmerül a beszerezhetőség kérdése, hozzátéve, hogy ez a legtöbb olyan különleges és minőségi szájápolási termékre igaz, ami nem tömegtermelésben született.

A Curaprox Black is White/ White is Black fogkrémek beszerezhetősége még a márkán belül is okozhat némi fejtörést, mert a fogkefékkel ellentétben ebből nem valószínű, hogy állandó jelleggel tartanak a patikák, drogériák. Persze a helyi gyógyszertáros kérésre megrendelheti a terméket, illetve ott van az internetes vásárlás lehetősége is.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Kétségkívül a Curaprox Black is White/White is Black fogkrémek tesztjének legmegdöbbentőbb része az ár, hiszen egyáltalán nem adja olcsón a terméket a svájci gyártó. Ajánlott fogyasztói ára 8000 Ft körül alakul, amiből ha leszámítjuk a grátiszba kapott CS 5460 fogkefét, akkor is 6500 Ft körüli árra jön ki a fogkrém.

Ez nem olcsó, sőt kifejezetten drága az átlagos fogkrémek árához képest. Ugyanakkor előfordul, hogy ha nem átlagos terméket szeretnénk vásárolni, akkor mélyebben kell a pénztárcánkba nyúlni. Az aktív szén, a hidroxiapatit és a műgonddal összeválogatott alapanyagok részben indokolják az eladási árat, ráadásul azt is meg kell jegyeznünk, hogy az átlagos 50-75 ml-es fogkrémekhez képest a Curaprox Black is White/White is Black 90 ml-es kiszerelésben kapható.

curaprox black is white fogkrem

ÖSSZEGZÉS

Figyelembe véve a termék által képviselt minőséget és funkciót, egyáltalán nem lehet panaszunk a Curaprox legújabb termékpárosára. Egyediség, ízlésesség, minőség és funkció – mindennek azonban ára van. Azt gondoljuk azonban, hogy szemben az ablakokon kihajított tízezrekkel, amit eredménytelenül költhetünk el fogfehérítő „csodaszerekre” ez a termék hozza azt, amire kitalálták.

Hosszú távon eredményesebb és kíméletesebb megoldás fogainkat mindennap megfelelő minőségű fogkrémmel tisztán tartani, mint olcsó és fogzománc-gyilkos pasztákkal súrolni, melyek nem csak kevésbé hatékonyak, de szájüregünk és fogzománcunk egészségét sem támogatják.

A Curaprox Black is White/White is Black fogkrémek egyediek, használatuk szórakoztató, hatékony és kíméletes – aki pedig valami ilyesmit keres, annak valószínűleg nem lesz sok a fogkrém ára sem.

Küllem: 5/5
Minőség: 5/5
Használhatóság: 5/5
Beszerezhetőség: 5/3
Ár/érték arány: 5/4

ÖSSZESEN: 5/4 – JÓ

4

 

 

Összetevők: Aqua, Sorbitol, Hydrated Silica, Glycerin, Carbon Black, Bentonite, Aroma, Decyl Glucoside, Sodium Monofluorophosphate, Cocamidopropyl Betaine, Tocopherol, Mica, Xanthan Gum, Hydroxyapatite (nano), Titanium Dioxide, Microcrystalline Cellulose, Maltodextrin, Potassium Acesulfame, Sodium Benzoate, Potassium Chloride, Potassium Sorbate, Menthyl Lactate, Methyl Diisopropyl, Propionamide, Ethyl Menthane Carboxamide, Sucrose, Zea Mays Starch, Stearic Acid, Cetearyl Alcohol, Citrus Limon Peel Oil, Citric Acid, Lactoperoxidase, Glucose Oxidase, Amyloglucosidase, Potassium Thiocyanatte, In Oxide, Hydrogenated Lecithin, Limonen, Cl 75815, Cl 77289.
Fluoridot tartalmaz: 1450 ppm.

Item added to cart.
0 items - Ft