Kipróbáltuk: Blend-a-med 3D White Luxe fogkrém – Minek nevezzelek?

A fogkrémek piacát már régóta a fehérítő hatású termékek uralják. A fehér fogak egészséget és vonzerőt sugallnak, így ki ne szeretne ragyogóan fehér mosollyal megjelenni a munkahelyén vagy egy randevún? A Blend-a-med óriásvállalatként természetesen gondol a fehérséget kereső tömegekre, épp ezért számos fehérítő hatású fogkrémet fejlesztett ki az évek során. Tesztünkhöz a korán sem rövid elnevezésű, Blend-a-med 3D White Luxe Glamorous White fogkrémet választottuk.

kiprobaltuk-blend-a-med-3-d-white-luxe

GYÁRTÓ

Procter & Gamble

(X) hirdetés

KÜLLEM

A Blend-a-med 3D White Luxe Glamorous White fogkrém doboza metálosan kék színben pompázik, magára irányítva a boltban keresgélő vásárlók figyelmét. A dizájn kellemes, ám kicsit megszokott, a csillogó felületen kívül semmi új vagy különleges nem vehető észre.

Kinyitva a külső papírdobozt, belül egy kékes-ezüstös színbe bújtatott fogkrémes tubust találunk, ami részleteiben és kidolgozottságában is közepes színvonalat sugall. A tubus inkább tömör és rövid formájú, a széles kupak segíti a fogkrém tárolását a fürdőszobában.

(X) hirdetés

MINŐSÉG

A Blend-a-med fehérítő hatású fogkrém a tömegtermelésben született termékek megszokott minőségét nyújtja. A csomagoláshoz felhasznált anyagok színvonala átlagos, mindez azonban nem kell, hogy feltétlenül elszomorítson minket, mert az összetevők azonban egészen jók, főleg a mamutcégek által kínált minőséghez képest.

Szerencsére a termékfejlesztési osztályon gondoltak néhány olyan sokat vitatott összetevő kiiktatására, mint a nátrium-lauril-szulfát (SLS vagy SLES) és azt inkább egy másik habosító anyaggal helyettesítették.

Összehasonlítva az összetevőket más, hasonló árkategóriájú, nagy lefedettséggel dolgozó cég termékeivel, a Blend-a-med 3D White Luxe Glamorous White fogkrém egészen hasonló anyagokból épül fel.

Az viszont kérdéses, hogy miért volt szükség a szintetikus úton előállított és sokat támadott szacharin használatára, miközben a fogkrém amúgy is tartalmaz xilitet, ami nem csak természetes édesítő, hanem fogszuvasodást gátló tulajdonságokkal is bír. A szacharintól eltekintve, saját kategóriáját nézve, egészen elfogadható anyagokból állították össze a fogkrémet.

A Blend-a-med 3D White Luxe Glamorous White fogkrém külseje figyelemfelkeltő, ám minősége átlagos.
A Blend-a-med 3D White Luxe Glamorous White fogkrém külseje figyelemfelkeltő, ám minősége átlagos.

HASZNÁLHATÓSÁG

A 3D White Luxe fogkrém kétszínű és kettős hatású formulával rendelkezik: a mostanában oly népszerű kék színezőanyag általi fehérítőhatás mellett a gyártó szerint a fogkrém egy olyan mikro-réteggel is bevonja a fogfelszínt, ami segít meggátolni az elszíneződések újbóli kialakulását.

A kék-fehér színű fogkrém íze kellemesen édes (nem csoda, ott a kétféle édesítőanyag), habzása közepes. A két anyag keveredésének eredményeképp világoskék színű habot kapunk, ami a fogfelszín mikrorepedéseibe ülve optikailag valóban fehérebbnek láttatja a fogainkat. A hatás azonban csak ideiglenes, hiszen az elfogyasztott ételek és italok illetve a nap közben felhalmozódó plakk a nap végére ugyanolyan árnyalatúvá teszi a fogainkat, mint amilyenek a reggeli fogmosás előtt voltak.

Azt, hogy a védőréteg, ami segít meggátolni az újbóli elszíneződéseket, valóban létezik-e, nem tudjuk, az mindenesetre biztos, hogy nehéz olyan anyagot kifejleszteni, ami tartósan is képes odatapadni a fogzománchoz, s amit sem a nyál, sem pedig az elfogyasztott élelmiszerek nem mosnak le a fogfelszínről.

Mindent összevetve a Blend-a-med 3D White Luxe használata kellemes lehet mindazok számára, akik nem szeretik a túl erős aromájú, mentolos fogkrémeket és időszakosan fehérebb fogakra vágynak.

A Blend-a-med 3D White Luxe kettős formulája nem csak azonnali fehérítő hatást, hanem az elszíneződések megelőzését is ígéri.
A Blend-a-med 3D White Luxe kettős formulája nem csak azonnali fehérítő hatást, hanem az elszíneződések megelőzését is ígéri.

BESZEREZHETŐSÉG

A Blend-a-med fogkrémek lefedettsége országos szinten is kiváló, nem csak a drogériákban, hanem szupermarketekben, sőt még kisebb élelmiszerboltokban is kapható a márka, az online áruházakról nem is beszélve.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

A 75 ml-es Blend-a-med 3D White Luxe fogkrém fogyasztói ára 1 000-1 300 Ft körül mozog, ami az összetevőket figyelembe véve indokolt lehet, bár optikai fehérítő fogkrémet (hasonló kék színezékkel) ennél olcsóbban is beszerezhetünk.

Ha nem túl magasak az elvárásaink, a Blend-a-med 3D White Luxe fogkrém jó választás lehet.
Ha nem túl magasak az elvárásaink, a Blend-a-med 3D White Luxe fogkrém jó választás lehet.

ÖSSZEGZÉS

Amikor elgondolkozunk rajta, hogy vajon jó-e a fogkrém, amit használunk, akkor számos tényezőt figyelembe veszünk, de az biztos, hogy döntésünkre hatással lesznek a termékkel kapcsolatos előzetes elvárásaink is. Ha valaki egy mindennaposan használható, elfogadható összetevőkből felépített, kellemes ízű, optikai fehérítő hatással rendelkező fogkrémet keres, akkor nem fogja csalódás érni a Blend-a-med 3D White Luxe Glamorous White-tal, ennél azonban semmiképp ne emeljük magasabbra a lécet, nehogy csalódás érjen minket.

Küllem: 5/3
Minőség: 5/3
Használhatóság: 5/3
Beszerezhetőség: 5/5
Ár/érték arány: 5/4

ÖSSZESEN: 5/4 – JÓ

4Hogyan értékelünk?

Item added to cart.
0 items - Ft