Kamerás fogkefe – a jövőben így ellenőrizhetjük a fogainkat

Legtöbben fogmosás közben vagy után nem különösebben vizsgálgatjuk a fogainkat. Lehet, hogy nyitott szájjal belenézünk a tükörbe, esetleg a front fogainkat szemügyre vesszük, de hogy a felső nagyőrlőinkkel mondjuk mi a helyzet, biztosan nem derül ki. Igen, mondhatjuk, erre ott a fogorvos, aki félévente megfelelő eszközeivel és persze szakértelmével tényleg észreveszi a legapróbb problémát is. De mi van azokkal, akik otthon is rendszeresen szeretnék szemrevételezni szájüregük minden apró zugát?

A töltőállomás része a tükör, oda vetül ki a kamera képe.

A kíváncsiaknak alkották meg azt a Tooth Guardian névre keresztelt fogkefét, melynek legfőbb célja, hogy otthon akár magunk is kiszúrhassunk kisebb-nagyobb fogászati problémákat (inkább csak nagyobbakat, szakértelem híján úgysem tudunk olyan alaposak lenni, mint egy fogorvos).

Az egyelőre koncepcióként ismert fogkefét egy LED világítással ellátott, ún. CCD kamerával szerelnék, amit ha bekapcsolunk, fogmosás közben szemrevételezhetjük fogaink állapotát is. Ha tehát alul mossuk, akkor a felső fogsort látjuk és fordítva. Persze a kamerával ki-ki úgy ügyeskedik, ahogy tud, így bár szűkösen, de fogaink külső és belső felszínét is átfürkészhetjük.

(X) hirdetés

Az UV fény automatikusan bekapcsol, ha feltesszük a fogkefét a töltőre.
Ha a sörte elhasználódott, könnyedén lecserélhetjük.

S hogy mindezt hogyan láthatjuk? A fogkefe része lenne egy speciális töltőállomással szerelt tükör, amin automatikusan megjelenik a kép, ha bekapcsoljuk a kamerát. A fogkeféket kettesével értékesítenék, hiszen dupla töltő járna hozzá, amit ráadásul UV fénycsővel látnának el, így a sterilitás sem probléma.
A fejen a sörte rész cserélhető – ahogy két-háromhavonta hagyományos fogkefénket lecseréljük, ezen is frissíthetjük a sörtéket.

Hogy a koncepcióból mikor lesz valóság, még nem tudjuk, mindenesetre az USB-ről tölthető fogkefe után láthattuk, a gyártók egyre érdekesebb újításokkal rukkolnak elő, hogy mindennapjainkkal együtt szájápolási szokásainkat is modernizálják.

Item added to cart.
0 items - Ft