Jönnek az első fogacskák! Mit tegyek?

curababyFogzás idején a babáknak több nyála képződik, nyűgösebbek és előfordulhat, hogy hőemelkedésük van. A másik fontos dolog, hogy ilyenkor folyton rágni szeretnének. Ezért olyan eszközöket adjunk nekik, amelyeket nem tudnak lenyelni, nem okoz sérülést és nem tartalmaz mérgező anyagokat – mint ahogy arról hallani lehet. Ha nem szeretnénk, hogy a gyermek a kedvenc plüssállata fülét rágja, szerezzünk be egy svájci CURAPROX CURAbaby babarágókát. Ez a speciálisan kifejlesztett csörgő változatos formájának és rágófelületeinek köszönhetően kiváló játék a fogzó babák számára, ráadásul masszírozza és dörzsöli is az ínyüket, ami enyhítheti a panaszokat.

Ne feledjük, a fogápolást már egészen kis korban el kell kezdeni! Például a nem megfelelő cumi használata a fogakra helyezett állandó nyomás következtében keresztharapást vagy az állkapocs kismértékű deformációját okozhatja. Sok későbbi esztétikai beavatkozás (pl. fogszabályzás) elkerülhető, ha már a kezdetektől megfelelő eszközöket használunk gyermekünk fogainak megóvás érdekében.curaproxA következetesség másik nagy előnye, hogy a kicsik már egész korán megismerkednek a különböző fogápolási eszközökkel, így a későbbiekben gond nélkül rászoknak rendszeres használatukra. Ezért ne féljünk a babák kezébe reggel és este egy fogkefét adni, hogy kipróbálhassák, játszhassanak vele.

Kezdetben természetesen a felnőttek feladata a babafogak tisztán tartása, de néhány éves kortól kezdve már folyamatosan lehet önállóságra szoktatni a gyermekeket. Ne erőszakkal, inkább játékkal, jutalmazással próbálkozzunk! Ebben a korban remek eszköz lehet a CURAPROX CURAkid fogkefe, amely különleges nyelének köszönhetően stabil fogást biztosít, apró, gumírozott feje pedig mindenhova eljut – a sérülés kockázata nélkül. A gyengédség ebben az időszakban rendkívül fontos. Kíméletes mozdulatok és fogkefe – erre a kettőre van szükség ahhoz, hogy játék és ne rémálom legyen a gyerek számára a fogmosás. Szerencsére a svájci CURAPROX CURAkid fogkefe ennek az elvárásnak is megfelel ultrafinom CUREN® szálainak és vidám színeinek köszönhetően.

(X) hirdetés

curakidBár a tejfogak idővel kihullnak, elhanyagolásuk ugyanolyan fájdalmas következményekkel jár, mint a végleges fogaké. Ráadásul a hangképzésben, beszédtanulásban is fontos szerepük van, nem is szólva a gúnyolódásról, amit egy hiányos vagy ápolatlan fogsor provokálhat – ne tegyük ki ezeknek gyermekünket! Általános iskolás korba lépve inkább használjunk a direkt ennek a korosztálynak kifejlesztett CURAPROX YOUNG fogkefét, ami a fentebb említett CURAPROX CURAkid fogkefe előnyös tulajdonságai mellett igazodik a picivel idősebb gyermekek igényeihez.

curaprox youngNe feledje: a vidáman mosolygó gyermekhez nemcsak kiegyensúlyozott és szerető családi környezet, hanem egy jó minőségű fogkefe is kell!

(X)

(X) hirdetés
Item added to cart.
0 items - Ft