Így készüljünk fel a fogorvosra 10 lépésben!

Amikor megérik bennünk az elhatározás, hogy ideje lenne felkeresni a fogorvosunkat, egy kicsit megtorpanhatunk, hiszen biztosak akarunk benne lenni, hogy minden a lehető legsimábban fog menni és boldogan, elégedetten hagyhatjuk el a fogorvosi rendelőt. Ahhoz, hogy ez biztosan így történjen, íme 10 tanács, ami garantáltan a segítségünkre lehet.

1. A megfelelő fogorvos kiválasztása

Az első és legalapvetőbb lépés, hogy döntsük el, kihez szeretnénk elmenni az aktuális ellenőrzés, beavatkozás kapcsán. Ha a fogászatra általában félelmetes, fájdalmas dologként tekintünk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy ideje fogorvost váltanunk. Hinnénk vagy sem, vannak rendelők, ahová az emberek boldogan látogatnak el, még akkor is, ha valami komolyabb beavatkozás előtt állnak.

(X) hirdetés

 

2. Lépjünk közvetlen kapcsolatba a szakemberrel!

Ha új fogorvost szeretnénk választani és ajánlás vagy internetes böngészés útján kiszemeltünk magunknak egy szakembert, akkor itt az ideje, hogy telefont ragadjunk. Ha nem egy telefonos munkatárstól, recepcióstól kérünk időpontot, hanem sikerül néhány szóban a leendő kezelőorvosunkkal is beszélni, az már sokkal magabiztosabbá tehet minket. Mivel fontosak a személyes benyomások, egy néhány perces telefonbeszélgetésből is leszűrhetjük az adott orvos szakmai hozzáállását, empatikus képességeit.

 

3. Egyeztessünk időpontot!

(X) hirdetés

Nem mindig szerencsés váratlanul betoppanni a fogászatra, hiszen ilyenkor megvan az esélye, hogy sok időt kell várakozással eltöltenünk. Ha azonban időpontra érkezünk, akkor egyből ülhetünk is a székbe, nem kell a várakozástól kialakuló stresszel számolnunk.

 

4. Érdeklődjünk az érzéstelenítési módszerekről!

A lidokainos érzéstelenítés bár még mindig igen elterjedt, azt azért tudnunk kell, hogy vannak jóval hatékonyabb módszerek is. Az, hogy egy rendelő milyen érzéstelenítő szereket használ, esetleg biztosít-e altatásos kezelési lehetőséget, már sokat elárulhat a stáb szakmai felkészültségéről, páciensközpontú hozzáállásáról.

 

Minél több információ birtokában keressük fel a fogorvost, annál kellemesebben fog telni a találkozó.
Minél több információ birtokában keressük fel a fogorvost, annál kellemesebben fog telni a találkozó.

5. Tájékozódjunk a kezelés várható időtartamáról!

Jobb, ha minél kevesebb kérdőjellel a fejünkben érkezünk meg a fogorvoshoz. Ha előre tudjuk, hogy mi fog velünk történni a rendelőben, s várhatóan mennyi időt vesz igénybe az ellenőrzés/kezelés, akkor garantáltan nyugodtabbak leszünk mindvégig.

 

6. Filmnézés, zenehallgatás

Vannak fogorvosi rendelők, ahol televízióval, zenehallgatási lehetőséggel várják a pácienseket, hogy minél nyugodtabban teljen a kezelési idő. Erről is bátran érdeklődhetünk telefonon, ha esetleg nincs a rendelőnek multimédiás eszköze, kérdezzük meg, hogy nem gond-e, ha mi magunk viszünk zenelejátszót és fülhallgatót a kezelésre.

 

7. Parkolási lehetőségek felmérése

Egy fogorvosi kezelés előtt senkinek sem hiányzik, hogy a parkolás vagy az esetleges késedelem miatt aggódjon, ezért jobb, ha megtervezzük az utunkat, a járművet, amivel érkezünk, a parkolási lehetőségeket és a parkolási díjakat. Ehhez használhatunk internetes adatbázisokat, térképeket, de a fogászaton dolgozóktól is érdeklődhetünk telefonon.

 

8. Gondoskodjunk a hazaútról!

Egyes érzéstelenítési vagy altatásos módszereknél néhány órán keresztül nem javasolt az autóvezetés, ezért jobb, ha erről is előre tájékozódunk, nehogy váratlan meglepetés érjen minket.

 

9. Homeopátiás nyugtatók, egyéb gyógyszerek

Ha izgatottak vagyunk a kezelés miatt vagy érzékenyek vagyunk rá, ha a szánkba nyúlkálnak, akkor szerezzünk be nyugtató szereket, Daedalont a kezelés előtt.

 

10. Jutalmazzuk magunkat!

Ha túl vagyunk a beavatkozáson, miért ne jutalmazhatnánk magunkat egy kis vásárlással vagy egy szabadnappal? Amennyiben komolyabb beavatkozást (foghúzás, implantáció) végeznek rajtunk, jobb is, ha egy nap pihenőt beiktatunk, így az első huszonnégy órában javasolt tanácsokat (dohányzás elhagyása, speciális étkezés, jegelés, stb.) is sokkal könnyebb lesz betartani.

Item added to cart.
0 items - Ft