Hencidán és Esztáron tart fogászati szűrést a Gyermekmentő Szolgálat

Tizenegy helyszínen, köztük a Hajdú-Bihar megyei Hencidán és Esztáron végeznek idén szűrést a gyermekek körében a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mozgó fogászati rendelőjének munkatársai.

Kép: Gyermekmentő Szolgálat

Az autóbuszban kialakított mozgó fogászati rendelővel a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat olyan gyermekek számára biztosít térítésmentes, komplex fogászati szűrést és/vagy ellátást, akiknek fogászati kezelése valamely okból egyáltalán nem, vagy csak nehezen, részlegesen megoldott. További cél a gyerekek fogápolási és szájhigiéniés felvilágosítása, szaktanácsadás, valamint a gyermekeknek a fogorvostól, a fogászati vizsgálattól való félelmének leküzdése játékos módon – közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Az egyes rendezvényekhez kapcsolódó fogorvosi vizsgálaton a szolgálat önkéntes fogorvosai szükség esetén felhívják a szülők figyelmét a javasolt további kezelésre, beavatkozásra, ezzel is hozzájárulva a gyermekek egészségének megőrzéséhez. 

(X) hirdetés

A fogászati szűrőbusz az OTP Roadshow keretén belül évek óta járja nyaranta az országot és vidéki városokban, a fővárosban és Erdélyben nyújtanak ingyenes fogászati szűrést és szaktanácsadást a gyerekeknek. 

Szerdán a Hencidai és Esztári Általános Iskola tanulóit vizsgálják meg, de ellátogatnak majd Pécsre, Fótra és októberben Csíkszentdomokosra is.

 A Gyermekmentő fogorvosi buszában dolgozó orvosok tavaly összesen 4500 magyarországi és erdélyi gyermek fogát vizsgálták meg és tartottak nekik szájhigiénés felvilágosítást.

(X) hirdetés

További részletek: http://www.gyermekmento.hu/hirek/Helyes_fogapolas.html

Forrás: MTI

Item added to cart.
0 items - Ft