Gumicukorba tört egy német férfi foga

Átszámítva hatszázezer forintnyi kártérítést kapott egy bielefeldi német férfi a Haribo édességgyártó vállalattól, amiért a fogai gumicukor-rágcsálás közben letörtek. A ruganyos finomságba szerencsétlen módon egy vakolat darabka került, aminek körülményeit a vállalat ügyvédjének kellett tisztáznia a bíróságon, miután a férfi perbe fogta őket.

gumicukor letort fog

Az ügyben közreműködő bírósági szakértő szerint egy, a falról vagy plafonról leomló vakolatdarab került a kólásüveg formájú gumicukorba, amire ráharapva a német férfi két foga is megsérült. Felháborodásától vezetve az érintett beperelte a terméket gyártó Haribo vállalatot, hogy helyreállító fogászati kezelésének díja mellett kártérítést követeljen.

A Haribo határozottan tagadja, hogy a gyártás során került volna az idegen tárgy az édességbe, inkább azt feltételezik, azon az összejövetelen kerülhetett a zacskóba, melyen a férfi az incidens megtörténtekor részt vett. Nem osztja ezt az álláspontot a bírósági szakértő, aki azt mondja, a vakolatdarabot mindenhol zselatin borította, ezért az nagy valószínűséggel már a gyártósoron a gumicukorba került.

(X) hirdetés

Bár a vállalat további mentségeket próbált meg felhozni saját védelmére, végül a bíróság kétezer eurónyi kártérítést ítélt meg a szerencsétlenül járt férfinak, aki így legalább sérült fogainak orvosi költségét visszanyerte – tájékoztat az ügyről az www.N24.de német internetes oldal.

Item added to cart.
0 items - Ft