vicc a szürővizsgálat

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #19484 Reply
  Balázsi Györgyné
  Vendég

  Tisztelt doktornő/úr?Mi értelme van a szürővizsgálatnak Bokros óta?A szürésen nem rákszúrést,de még a fogkő leszedésért is szolnom kellett.A felső fogsorom két hentesnő tönkrevágta.Az egyik jobb oldalon 1 töméssel indult,ami olyan sikeres volt,hogy csak a szemfogam és az utolsó fogam maradt meg,pótlás-hid.A bal oldalon kiesett a tömés,újra akarta tömni,megreped,kiakarta húzi tört,vésés,csak a fogaimnak 4 gyökere van ami különbözö irányokban hajlik.Végeredmény mivel a vésésnél mindig a mellette lévő is meglazult a szemfog után semmi.Részleges protko,nem tudom hordani,még 1részleges protkó,állandó citromlé ivás,mert hányingerem volt,még a saját nyálamtól is,kórház 3 hét,tele lett a gyomrom hegesedéssel,bevérzéssel.Belgyógyász-dobjam el azt a vackot,szót fogadtam,16 évig rágófog nélkül voltam.Mentem ellenórzésre,mivel az első 6 fogammal haptam,rágtam,azt mondták mozog,húzás.De elöttem 2 pácienst is varrtak ugyanazzal a 30 éves tűvel,érdekes,hogy a mellette lévők is ezek után elkezdtek gennyesedni és szemrebbenés nélkül kihúzták.Most ott tartok felül megvan bal oldalon az 1-s,2-s.A számból a bélést ez a 2 fog már lemarta,de nem tudok mit csinálni,protézis nem jöhet szóba,az orvosok olyan drága munkadijjal dolgoznak,hogy 10 év alatt sem tudom összegyüjteni az implantátummal rögzitett fogsor árát.Több cégnél is megnéztem az implantátumok árát,az orvosok mindenhol azt kb. 1 óra a beültetés,az áraikból levonom az implantátum árat legfinomabban számolva is 600.000 ft-s órabérben dolgoznak.A magyar átlag ember nem is álmodhat róla.A szegényekre miért nem gondolnak?Miből gondolják,hogy csak a megélhetési celebek,parlamenti képviselők ès korrupciós sztárok szeretnek mosolyogni és az ételt megrágni??Amig a pótlás is nem lesz ingyenes,hülyeség a szürés,mert attól,hogy csóró magyar szájába néz,nem nő ki a foga és hagyjuk hagy szerepeljünk a vastagbélrák halálozási listájának előkelő helyén amiben nagyon nagy szerepe van az egészben lenyelt tápláléknak!Ugy gondolom a kamarájuknak nemcsak az Önók béremeléséért kellene harcolni hanem az emberekért is!!Várom válaszát,mi értelme van a szúrésnek?Aki a rendeletet hozta annak a szüréstől kinótt-e a foga??Ha fáj ugyis húzzák,ez csak a TB finanszirozott rendelóknek munka nélküli bevétel.

  #19493 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Tisztelt Balázsi Györgyné!
  Sajnálattal olvastuk levelét, nem lehet könnyű ennyi mindenen keresztülesni és nyilvánvalóan megviselték a történtek – ahogy bármelyikőnket megviselték volna hasonló helyzetben.
  Az Ön által felvetett problémák megválaszolásához és lehetséges megoldásához még a mi rálátásunk sem elegendő, hiszen a magyar TB finanszírozott ellátás kidolgozása nem kifejezetten a sajtó és a fogorvosok, mint inkább a törvényalkotók feladata.
  Mi is próbáltunk már utánajárni többek között a prevenció, a TB-s és magánellátó fogorvosi rendszerek közötti különbözőségek okának, amire a Debreceni Egyetem Fogorvosi Karának dékánja, Dr. Prof. Hegedűs Csaba volt a segítségünkre, cikkünket az alábbi linken olvashatja el:
  https://merjmosolyogni.hu/fogaszati-szuronapok-debrecenben-interju-prof-dr-hegedus-csabaval
  A cikkből pontosan kiderül, hogy a TB-s finanszírozású fogorvosi rendelők annyira alulfinanszírozottak, hogy az ott rendelő fogorvosoknak nincs lehetőségük olyan korszerű anyagok, eszközök beszerzésére, mint egy magánrendelésben dolgozó fogorvosnak, így aztán a színvonal is jóval alacsonyabb. Nem várhatjuk el például, hogy tízezres tömőanyagot használjon a TB-s fogorvos, ha ő csak néhány ezer forintot kap ezért az államtól. Azt gondoljuk, hogy a páciensekhez hasonlóan a TB-s rendelésen dolgozó orvosok ugyanolyan elégedetlenek a körülményekkel és nagyon sok esetben korlátozott a munkavégzésük.
  Hozzá kell tennünk azonban, hogy bármilyen alacsony színvonalúnak tartjuk is a magyar TB-s rendelést, vannak olyan, nálunk elmaradottabb és fejlettebb országok egyaránt, ahol még ennyire sem támogatja az állam a fogorvosi kezelések elvégzését és az egyetlen járható út a magánrendelés.
  (Az, hogy világszerte miért nem kap elegendő támogatást az egészségügyön belül a fogászat, valószínűleg azért lehet, mert a rendelkezésre álló, egészségügyre fordítható pénzösszeget fajsúlyosan kell elosztania az adott ország vezetésének. Ha a fogászatnak több pénzt adnának, akkor el kellene venniük például a sürgősségi ellátástól, a laborvizsgálatoktól, a daganatos vagy cukorbeteg emberek kezelésétől és így tovább. Véleményünk szerint az ugyanolyan felháborodást okozna, mint amilyen elégedetlenséget a TB-s fogorvosi ellátás okoz időnként.)

  A fogászati magánrendelésekre áttérve: ez esetben olyan üzleti vállalkozásokról beszélünk, ahol a rendelő vezetője az üzemeltetéshez szükséges költségek (bérleti díj, járulékok, engedélyek, speciális hulladékkezelés, stb.) kalkulálása után alakítja ki árlistáját. Páciensként valóban rémítő lehet egy implantáció ára, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen alapanyagokkal dolgozik a szakorvos, azokról a több tízmillió forintos berendezésekről nem is beszélve, melyek a pontos és problémamentes kezelésekhez, diagnózishoz szükségesek (pl. röntgen, CT, stb.).

  Amit ebben az esetben a páciens véleményünk szerint tehet, az a gyermekkortól kezdődő megelőzés, a napi kétszeri fogmosás, a napi fogköztisztítás és a féléves szűrővizsgálat, ami még magánrendeléseken is gyakran ingyenes, de maximum pár ezer forint. Ha azonban elhanyagoljuk a szájüreget, akkor a költségek egyre nőnek, míg végül eljutunk a több százezres implantációig.

  Oldalunkon megannyi informatív cikket talál a megelőzésről, fiatalabb és idősebb korosztálynak szóló írásaink segítenek eligazodni a fogászat világában, részletesen bemutatva a prevenció megannyi lehetséges formáját.

  Még egyszer köszönjük észrevételét, ha bármilyen további kérdése merülne fel, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal.

  Szép napot! 🙂

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: vicc a szürővizsgálat
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft