töméscsere-érzékenység

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #29923 Reply
  Nagy Éva
  Vendég

  Tisztelt Szakértő,

  Három hete kicseréltek egy régi amalgámtömést esztétikaira a bal felső hetes fogamban. (Érzékeny volt evésnél, és az orvosom hézagosnak mondta a tömés szélét) Mivel három hét után is érzékeny volt a fog(sokkal inkább,mint a másik töméssel),illetve már nem csak evésnél éreztem a tompa sajgást(fülbe is kisugárzik)tegnap panorámaröntgen készült egy másik orvosnál,aki rendelkezik ilyen géppel. A tömött fog és a szorosan mellette levő nyolcas fog találkozásánál szuvasodást látott az orvos. Sajnos többet nem volt hajlandó elárulni,mondván,nem az ő betege vagyok…Pedig szerettem volna megtudni, hogy a fülbe kisugárzó sajgás miatt is,hogy gyulladást lát-e, szedjek-e gyulladáscsökkentőt, vagy nem szükséges,mert „csak” a szuvasodás miatt érzékeny a fog. Hétfőn fog rendelni a saját orvosom, a korábban általa a biztonság kedvéért kiírt doxycyclint nem kezdtem el szedni, mivel nem tudtam meg,van-e gyulladás, vagy nincs, és csak úgy nem szeretnék antibiotikumot szedni… Szívesen csatoltam volna a röntgengépet.
  Esténként szokott erősebb lenni a fájás, nem elviselhetetlen,de kellemetlen, és a bal fülembe is kisugárzik. Gyakran járok fülészetre ezzel a fülemmel(dugulás, gyulladás, szűk hallójárat miatt)de most úgy érzem, a fogam a problémaforrás,és valószínűleg az elmúlt hónapokban is emiatt volt annyi baj a fülemmel. (két hete voltam fültisztításon)
  Az lenne a kérdésem, hogy szedjek-e hétfőig valamilyen vény nélküli gyulladáscsökkentőt-fájdalomcsillapítót (nem antibiotikum),vagy várjam meg a hétfői vizsgálatot. Mit lehet tenni ebben az esetben,mikor már amúgy is nagy tömésről van szó és plusz szuvasodást találnak? Menthető egy ilyen fog?
  Sajnos a hatos fog már hiányzik, még egy fogamat nem szeretném elveszíteni (ott egy szimpla lukas fog tömése után jutottunk el odáig egy év alatt, az akkori orvos hanyagsága miatt, hogy végül már nem lehetett megmenteni a fogam)
  Nagyon köszönöm segítségét!
  Üdvözlettel:Éva

  #29940 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Éva,
  Ok nélkül nem javaslom az antibiotikumot. Számunkra sem derül ki a leírtakból, hogy mi okozza a problémát, így ajánlani maximum a fájdalomcsillapítást, és a hétfői kontroll vizsgálatot tudom. Jó lenne, ha a röntgen felvételt el tudná vinni fogorvosához, aki annak kiértékelését követően elkezdené a problémás fog kezelését.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: töméscsere-érzékenység
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft