Tömés utáni fájdalom

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #28706 Reply
  Éva
  Vendég

  Üdvözlöm!
  A következő kérdéssel fordulnék önhöz:
  Két fogam lett tömve, mindkettő több, mint 3 hete. Eddig nem volt panaszom, de az elmúlt egy hétben rettenetesen érzékennyé váltak a fogaim, rágásnál, hideggel, meleggel való érintkezésre.
  Az egyik fogamon nagy volt a lyuk, viszont a másikkal szinte azonnal orvoshoz fordultam miután elkezdett fájni. Most a tömések után ugyanolyan arányban fáj mind a kettő ha eszek, vagy iszok. Kezdek kételkedni a fogorvosomban így az ön tanácsát kérem. Gyakran veszem a levegőt a számon, elképzelhető, hogy a hideg levegő miatt alakult ki ez a helyzet? Illetve jön két bölcsesség fogam is, okozhatják azok a fájdalmat? Mindkét panaszos fog rágó fog(egyik a bal alsó 6-os, másik a jobb alsó 6-os és ezen az oldalon nő a bölcsességfogam is.)

  Válaszát előre is köszönöm!
  Igény esetén akár fogászati röntgent képet is tudok csatolni.

  További szép estét!

  Üdvözlettel,
  Völgyi Éva

  #28715 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Éva,
  Vélhetően a fog gyökérkezelésére lesz szükség, melynek több oka is lehet, az egyik pl a tömés alatti szuvasság megjelenése, a pulpa érintettsége, vagy egy másodlagos caries kialakuása stb. Diagnosztikia és fogászati vizsgálatot javasolnék, melyet követően meghatározható a konkrétan problémás fog, és annak kezelési módja.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Tömés utáni fájdalom
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft