tömés

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23611 Reply
  Éva
  Vendég

  Tisztelt Fogorvos!Arra lennék kíváncsi,hogy mikor gyökérkezelik a fogat,akkor a fog gyökerének tömésekor az orvos mit használ,s az mire szolgál? Illetve,ha a fogamnál a tömés kicsit nagyobb oldalt,az okozhat-e kárt a fogamnak pl.fájhat stb?Tudom,az a legjobb ha az orvoshoz visszamegyünk.Már megtettem,de azt mondta,hogy nem nagy,az artikulációs papírral nézte meg,de én mégis kicsit annak érzem.Köszönöm válaszát!

  #23615 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Éva,
  A gyökértömés többféle lehet. A gyökértömés többnyire guttaperchából és kálcium-hidroxid pasztából áll. Gyökérkezelés során a fogbélüreget teljesen kitisztítják, ezt a teret lehetőség szerint sterillé teszik, és ezen üreget töltik fel gyökértömő anyaggal, mely a foggyökér szerkezetének stabil fenntartására, és a sterilitás megőrzésére is szolgál.
  Amennyiben a fog koronai részét nagyobbnak találja, van lehetőség korrigálni. Az artikulációs papír a szemközti fogak érintkezésének meghatározásában van segítségünkre, mellyel a tömés magassága határozható meg. Fontos lenne pontosan meghatározni, hogy Ön a fogat magasnak vagy szélesnek érzi e? Ön oldalt érzi a fogat nagyobbnak, tehát nem a rágófelszínen. Ezen fogorvosa tud korrigálni.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: tömés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft