szúvasodás, gyökér kezelés

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #18481 Reply
  Nemes Csilla
  Vendég

  Érdeklődnék, hogy a rágó fogak között ha egyre nagyobb a távolság, érezhetően és láthatóan nő ezt mi okozza, mit tehetek ellene, valamint a fogínyem hogy ne csússzon nagyon fel a fogamról, hogy ápoljam a fogaimat, az amalgán tömés, hosszútávon okozhat-e szúvasodást, vagy fog elvesztést? köszöntettel Nemes Csilla

  #18548 Reply
  Sanoral Klinika
  Felhasználó

  Kedves Csilla!

  A fogak közötti távolság kialakulását általában szuvasodás következtében kialakult foganyag hiány okozza. Ennek az állapotnak hosszú távon a teljes fogazatra és a fogínyre is negatív hatása lehet, ezért fontos lenne mielőbbi szakszerű ellátása az adott fognak/fogaknak.
  A régi amalgámtöméseknél gyakran láthatunk elálló tömésszéleket, amelyek megnehezítik a fogtisztítását, melynek következtében másodlagos szuvasodás jöhet létre. Ezen felül anyagtanilag sem megfelelő az amalgám hosszútávon, ezért érdemes ezeket esztétikus kompozittömésre cseréltetni.
  A fogínyproblémákat, visszahúzódást a nem megfelelő fogmosási technika,esetleg nem megfelelő fogkefe okozhatja. A vízszintes irányú, erős dörzsölés helyett a puha fogkefével , körkörös mozdulatokkal végzett fogmosást ajánljuk.
  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: szúvasodás, gyökér kezelés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft