Szuvas tejfog

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #51505 Reply
  Horvát Viktória
  Vendég

  Másfél éves kislányom sosem fogadta el a cumit és a cumisüveget sem, így pohárból kortyolva issza az innivalókat, de a tápszert sem itta meg soha, csak a cicit. Éjszaka többször kel még és csak cicivel alszik vissza. Egy esésnél letört az oldalsó metsző fogából és annak a vége bebarnult, utána vettem észre a középső metszőkön a fehér foltokat, de akkor már hiába mostuk többet, már megjelentek azon is és a mások oldalsó metszőn és ragófogain is a barna foltok.
  Nem vagyok álszent anyuka, van egy nagyobb testvér, evett ivott cukros dolgokat a gyerek és nem mindennap hagyja megmosni a fogát sem, örök harc.
  Én is tudom, hogy megelőzni kellett volna, de már azt így sajnos nem tudom. Érdekelne, hogy van e bármilyen lehetőség, hogy javítsunk a helyzeten és ne feketedjen és törjön szét az össze felső foga?

  #51515 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Viktória!

  Azt javasoljuk, hogy látogassanak el egy gyermekfogászatra, ahol fluoridos ecseteléssel esetlegesen megelőzhető a tejfogak további romlása, viszont mindenképp figyelniük kellene az otthoni szájápolásra is, hogy valóban megtarthatók legyenek a tejfogak fogváltásig.
  Tudjuk, hogy nem egyszerű a feladat, kitartást kívánunk hozzá! 🙂

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Szuvas tejfog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft