Szájvíz használat

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #48251 Reply
  Krisztian
  Felhasználó

  Tisztelt Dr. Asztalos Tamás!
  3 x 3 tagos híd van a fogsoromban, amit dental floss-al mindennap tisztítok. Reggel és este fogat mosok és minden este „DM-es” szájvizet használok, a flakonon leírtak alapján. Fél évente fogkő leszedésre is járok, 40 éves múltam.

  A kérdésem Ön felé az, hogy a szájvizet ajánlatos-e mindennap használni vagy időnként „pihentetni” kell, hogy a korábban elhanyagolt szájhigéniámat a legjobb állapotban tartsam? Vagy inkább még több tisztítás ajánlott, erősebb szájvízzel, sűrűbb tisztítással. A fogorvos azt, mondta, hogy megfelelően tisztítok mindent, de a maradék ép fogaim is lassan romlanak.

  #48265 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Krisztián!

  A napi kétszeri fogmosás – lehetőleg elektromos fogkefével – és a mindennapos fogköztisztítás (fogselyemmel, de még jobb, ha fogköztisztító kefével) önmagában elegendő lehet a megfelelő szájhigiénia fenntartásához.

  Antiszeptikus szájvizet jellemzően ínygyulladás esetén ajánlott használni, terápiás jelleggel, egy meghatározott időtartamon keresztül, mivel a speciális készítmények olyan antibakteriális hatóanyagokat tartalmaznak, melyek használata tartósan nem kifejezetten ajánlott. (Minderről a gyártó köteles tájékoztatni a vásárlót a csomagoláson.)

  Azt javasoljuk, hogy támaszkodjon fogorvosa tanácsaira, hiszen Ő látta el Önt, Ő ismeri a szájüreg állapotát, az esetleges gyulladások meglétét.

  Minden jót kívánunk!

  #48273 Reply
  Dorner Aantal Tamas
  Vendég

  Foghúzásután 8 db húztak egy oldalon és összevarták hány nap múlva lehet jégkrémet enni?

  #48289 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Antal!
  Tejterméket a fogeltávolítást követő napokban nem érdemes fogyasztani, ezért ha a jégkrém tartalmaz tejterméket, néhány napig azt is érdemes kerülnie. Hogy hidegre mennyire érzékeny a terület, azt Önnek kell megítélnie. Amennyiben nem okoz gondot a jégkrém fogyasztása, úgy a fentiek figyelembevétele mellett fogyaszthatja.

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Szájvíz használat
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft