Rendellenes bölcsesség fog, szájbelső harapdálás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #30026 Reply
  Dr. Kun-Farkas Gabriella
  Vendég

  Tisztelt Doktor úr /Doktornő!
  46 éves vagyok, és kb. 2 és fél éve kezdett nőni alul, jobb oldalon a bölcsesség fogam. Fájldalmat szerencsére nem okoz, de az előtte lévő fogakat egymásnak tolta, ez időnként feszülő érzéssel jár. A jobb oldali alsó bölcsesség fogam ennél is régebben próbál kijönni, de az utóbbi hónapokban szintén kissé aktívabb. Fogorvoshoz rendszeresen járok, a többi fogam ép, egészséges. Természetesen felmerült a két bölcsesség fog eltávolítása, de a felvétel azt mutatja, hogy mindkettő gyökere közvetlenül egy ideg mellett van. A fogorvosom emiatt lebeszélt a húzásról, szerinte túl kockázatos, sérülhet az ideg, ami maradandó problémát okozna. Ezzel én ki is békültem, de az utóbbi időben rendszeresen harapom az arcom belső oldalát, ami duzzadt, néha érzékeny. Ráadásul rendszeresen van aftám (gyerek korom óta küzdök ezzel). Tartok attól, hogy valami fekély alakulhat ki.
  Ön szerint el lehet az ilyen bölcsesség fogakat is távolítani az ideg károsítása nélkül? Ebben az esetben fogszabályozással lehetne korrigálni az összetorlódott fogaimat (erről is beszéltünk már az orvosommal) és a harapdálás is megszünne gondolom.
  Köszönettel, Kun-Farkas Gabriella

  #30047 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Gabriella
  Egzakt válasz csak a diagnosztikai felvételek kiértékelését követően adható.
  A megoldásként fogászati CT viszgalatot és szájsebészeti konzultációt javasolnék, majd a beavatkozást követően tervezhető a fogak esztetikai és funkcionális helyreállítása, akar fogszabályozó kezeléssel
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Rendellenes bölcsesség fog, szájbelső harapdálás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft