Probléma a fogíny alatt.

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25430 Reply
  Ruby
  Vendég

  Kedves Doktor úr/nő!

  Körülbelül 2 hónapja elég traumatikus módon kihúzták a fogamat, három különböző fogorvosnál voltam, az első beletörte, a második kihúzta, a harmadik kitisztította a gyógyuló sebet. Már ránőtt a seb helyére az ínyem, és eddig nem is volt problémám, körülbelül 2 hete kezdett érzékeny lenni rágásra, érintésre, és először egy kemény duzzanatot vettem csak észre a külső peremen; nem süllyedt be úgy az íny, mint máshol a kihúzott fogam környékén, illetve ugyanennek a helynek a belső oldalán. Pár nap múlva egy része felvett egy halványlilás árnyalatot, amiről azt gondoltam, mivel többen is mondták, hogy a rossz, letört fogam egy darabja fúródhatott az ínyem alá húzás közben, és begyógyult. Általánosságban nem fáj, inkább csak érintésre érzékeny, ezért nem rágok azon az oldalon. Nagyon félek visszamenni a fogorvoshoz, mert azt a rémálmot, amit átéltem a 3 nap alatt, míg végre kihúzták a fogam, plusz a gyógyulási idő, nem kívánom senkinek sem. Ha igaz, hogy magától kilöki az íny a bent maradt darabokat, s ha már kint van a tetejük, könnyebben, bemetszés nélkül el tudok menni, hogy kiszedessem, kérem erősítsen meg benne, és én kivárom. Nagyon aggódom, hiszen közeleg a vizsgaidőszakom is, ami mellett nem engedhetek meg magamnak egy újabb hosszadalmas lábadozási időt, ami alatt az ismét felnyitott seb begyógyulna, -esetleg varratok- a fogorvos általi kitisztítás után.
  Lejjebb csatolok is képet a fogam helyéről, s tanácsát, figyelmét előre is megköszönöm,

  Tisztelettel,
  Ruby

  Kép:

  #25431 Reply
  Ruby
  Vendég

  (Ha az előző kép link nem működne, ide is csatolom,mivel nálam nem adja be.)

  #25435 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ruby
  A vélemény leírásához röntgen felvétel készítését javaslom. Továbbá, amennyiben a terület akár csak kis mértékben is, de panaszos, javaslom fogorvosa felkeresését. Ne várjon egy problémával addig, míg már az komoly fájdalmakhoz vezet.
  Amennyiben visszamaradt fogdarabka okoz jelenleg ilyen tünetet, azt a röntgen vizsgálat egyértelműen megmutatja kezelőorvosa számára, aki a további lehetőségekről tájékoztatni fogja Önt.
  Üdvözlettel:

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Probléma a fogíny alatt.
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft