Oldalsó metszőfog feletti ínygyulladás

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #47305 Reply
  Hosszú Laura
  Vendég

  Jó napot kívánok! A problémám a bal oldalsó metszőfog rezekált foggyökere feletti, régóta kb egy éve tartó ínygyulladdás. Körülbelül háromnegyed éve járok havonta, két havonta fogorvoshoz vele, gyökérkezelésre és utána ideiglenesen gyógytömre, de sajnos nem akar múlni a fogínygyulladás. Ön mit javasolnám, mi tévő legyek? Újból kellene rezekálni a fogam gyökerét, vagy kikellene húzni, és fogakat, koronát, hidat kellene készítettni.

  #47318 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Laura!
  Nem derül ki egyértelműen a leírásából, hogy a fog kezelése végül teljesen befejeződött-e vagy még folyamatban van? Ahhoz, hogy pontos választ adhassunk, személyes szakorvosi vizsgálatra illetve röntgen/CT felvétel készítésére lenne szükség. Elsődlegesen minden kezelés célja a fog megtartása, amennyiben az nem lehetséges, úgy az Ön által is említett fogeltávolítás, fogpótlás jöhetnek szóba.
  Mielőbbi jobbulást kívánunk!

  #47323 Reply
  Hosszú Laura
  Vendég

  Jó napot!

  Köszönöm a válaszát! Még folyamatban van a fog kezelése, viszont nem reagál jól a többszöri ideiglenes gyógyszeres tömésre, és az előtte lévő gyökérkezelésekre. A kérdésem az lenne, hogy a fogínyben lévő gyulladt góc, és fájdalom a foghúzás után elmúlna, vagy pedig még előtte szükséges e egy foggyökércsúcs rezekciót végrehajtani.

  #47342 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Laura!
  Amennyiben a fogeltávolítás mellett döntenek, úgy nem szükséges ismételt gyökércsúcs rezekciót végezni. A fájdalom és a gyulladás az érintett fog eltávolítását követően várhatóan megszűnik.
  Mielőbbi jobbulást kívánunk!

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Oldalsó metszőfog feletti ínygyulladás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft