OEP támogatás

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #14878 Reply
  Éva
  Vendég

  Tisztelt Hölgyem/Uram!

  Érdeklődni szeretnék, hogy az oldalukon is írt, 18 év alattiaknak járó állami támogatást fogszabályozó készülékre hogyan lehet igénybe venni magánrendelőkben? Az OEP honlapján többek között ezt találtam, de nem tudom, hogy a gyakorlati életben ez mit is jelent:
  „…Ezek az eszközök a gyógyászati segédeszközök körébe tartoznak, társadalombiztosítási támogatással magánorvosok is rendelhetik. A kivehető és rögzített fogpótlás valamint a fogszabályozó készülék, illetve tartozékai árához akkor is jár támogatás, ha ezeket nem a gyógyászati segédeszköz forgalmazónál vásárolják meg, hanem ezek kiszolgáltatása fogorvosi (fogszakorvosi) rendelésen történik. A 18 éves kor alatti betegek a beavatkozás árának részleges térítése mellett jogosultak fogszabályozó készülékre, oly módon, hogy a fogorvosi munka térítésmentes, a fogszabályozó készülék árához nyújtott támogatást pedig az OEP eszközönként határozza meg, és közleményben teszi közzé.”

  Válaszát előre is köszönöm!

  #14888 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Éva!
  A lakóhelyed alapján, a hozzád tartozó körzetnek van egy illetékes, OEP szerződött fogászati rendelője. Itt kellene kezdeni az érdeklődést, innen utalnak tovább az illetékes fogszabályzó szakrendeléshez, ahol a szükséges kezelést a támogatás igénybe vételével elvégzik. Úgy tudom, hogy nem sétálhatsz be bármelyik szimpatikus magánrendelésre, ahol OEP szerződés is van. Nekünk nincs OEP-es szerződésünk, így nem biztos, hogy 100%-osan pontos a válasz, de a körzeti rendelésen biztosan felvilágosítanak. Köszönjük a megértésedet. Üdvözlettel, Vdent.

  #31240 Reply
  Szabó Tiborné
  Vendég

  Azt szeretném kérdezni,hogy kivehető fog pótlásra milyen Oep. támogatás jár és hogy vehetem igénybe,mivel megváltozott munkaképességű vagyok.Válaszát előre is köszönöm:Szabó Tiborné.

  #31243 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Szabó Tiborné
  Kérdésére megfelelő, a mai szabályozás szerint korrekt választ adni nem tudunk.
  Fogászatunk nem all szerződésben a Társadalombiztosítóval így annak támogatási rendszerét sajnos nem ismerjük.
  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: OEP támogatás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft