Normál állapot ez a törött bölcsességfog húzás után?

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #48146 Reply
  Luca
  Vendég

  Tisztelt Szakértő Doktor!

  3 napja húzták ki a törött jobb alsó bölcsesség fogamat. Egy kis cetlit kaptam néhány tanáccsal aminek teljes mértékben eleget tettem (nem szabad szívni, ne egyen apró darabosat, ne egyen igyon tejterméket 2 napig). Amiről nem kaptam tájékoztatást az a vérdugó. Hogy micsoda, hogy néz ki miért kell rá vigyázni. Húzás után két napig kb semmi fájdalmam nem volt, most viszont az állkapcsom kicsit fáj, illetve kicsit fáj, nyomásra érzékeny a lyuk melletti fogam. De ez elenyésző azokhoz képest amiket meséltek mások.
  Szóval utólag internetről informálódva tudom, hogy első nap (pár órával foghúzás után) amit láttam lyuk feltöltődve alvadt vérrel a vérdugó. 3 nappal később néztem meg legközelebb (nehezen tudom megnézni) akkor az alábbi linket látható állapotot láttam.

  https://kepkuldes.com/image/iqa0oB

  Csak ezután néztem utána hogy vajon normális-e ez az állapot? Lyuk, benne fehéres szürkés valami. Mélyebb mint amikor húzás után pár órával a vérdugót láttam. Kiesett volna a vérdugó? Észre kellett volna vennem amikor kiesik? Mi most a teendőm? Augmentin duót kaptam, a két levélből az első fogyott el. Mindenképp keressem fel a fogorvost vagy egyenlőre csak tegyek úgy ahogy eddig?
  Mennyi idő mire ez a lyuk összenő? Vagy egyáltalán minek kellene most történnie?

  Válaszát előre is köszönöm!
  Tisztelettel B.P. Luca

  #48150 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Luca!

  Kérjük, kövesse kezelőorvosa utasításait, a sebgyógyulás normál ütemben zajlik, legyen türelemmel a teljes gyógyulásig.
  Mielőbbi jobbulást kívánunk!

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Normál állapot ez a törött bölcsességfog húzás után?
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft