Nem tudom, mitől fáj

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #28070 Reply
  Kovács Ildikó
  Vendég

  Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
  Hónapokkal ezelőtt tompán elkezdett fájni a fogam, kb. 2 hónappal ezelőtt voltam fogorvosnál, aki készített panoráma röntgent, elküldött CT-re (teljes), és azt mondta, nincs lyukas fogam, szerinte fogérzékenységem van. A tanácsára használtam Sensodyne Rapidot, ami egy ideig enyhítette a fájdalmat, de most megint kiújult. A furcsa az, hogy nem tudom megmondani, melyik fogam fáj, nyomásra nem érzékeny, csak ha az íny felől nyomogatom, de akkor több is. Ráadásul fönt is, és lent is – csak a bal oldalon. A fájdalmam már olyan erős, hogy ma már csak fájdalomcsillapítóval bírtam (2+1 Nurofen), de így is kisugárzott a fülembe, arcomba. Holnap visszamegyek, de attól félek, megint nem találnak lyukas fogat. Mi lehet akkor?
  Előre is köszönöm a segítséget.
  Üdvözlettel,
  K. Ildikó

  #28075 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ildikó
  Ilyen tüneteket nem csak szuvas fog idézhet elő. A CT felvétel alapos kiértékelését követően lehet meghatározni, hogy a probléma fog eredetű e. Amennyiben kezelőorvosa a vizsgálat és kiertekeles után a szájüreget rendben találja, tovább utáltathatja a Full orr gége szakrendelésre.
  Üdvözlettel

  #28078 Reply
  Kovács Ildikó
  Vendég

  Köszönöm. Ma sem találtak lyukas fogat, de az egyik kicsit gyanús, abban cserélni fognak tömést, mert már régi benne, és szokott vérezni ott a fogínyem, de gyulladást ott sem látnak, csak az ínyen kicsit. Azt mondta még a fogorvos, hogy kicsi rá az esély, de az is lehet, hogy a bölcsességfogam akar kijönni, és az nyomja. Arra van módszer, hogy kiderítsük, megindult-e a bölcsességfogam? Különben már 46 éves vagyok, azt hiszem, ilyenkor már nem annyira aktuális ez.

  #28090 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ildikó
  A diagnosztikai vizsgálatok egyértelműen megmutatják a szájüregben kialakult helyzetet, a bölcsessegfog helyzetet is, melyből egyértelműen lehet következtetni arra hogy a fog elindult e. A vérző iny paradontalis problémára utal. További vizsgálatok szükségesek. Latatlan tanácsot adni nehéz, hisz a rendelkezésre álló információ is kevés. Ha gondolja állunk rendelkezésére
  Üdvözlettel

  #28107 Reply
  Kovács Ildikó
  Vendég

  Köszönöm!

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: Nem tudom, mitől fáj
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft