Nem múló fájás

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #16139 Reply
  Dávid Beatrix
  Vendég

  Kedves Doktornő,
  Egy hete felül kezdett borzalmasan fájni egy törött fogam.Dolgoznom kellet,így szegfűszeget tettem rá,órákig.Másnapra alul begyulladt az ínyeem.Doktor németben megkaparta az ínyt,bekente vérzett is.Kétszer kaptam ilyen tisztító külső kezelést.Másodikra nem akartam menni,kicsit már jobb volt.Azóta begyulladt az állkapcsom halántékomig..ügyeleten felnyitották ott az érzékeny fogat,nyomás csökkent,de két napja alig szűnt a fájdalmam Ibuprofent 400 és antibiotikum mellett tegnap óta.A foggyökérkezelés segíteni fog? Ínyt nem kell megnyitni?Állkapcsom is fáj..Mi lehet ez,mi a megoldás? jegeléssel nem rátok?Sós vízzel lehet öblögetni nyitott Gyökérkezelt fogat?Köszönöm szépen…Üdvözlettel,Betti

  #16144 Reply

  Kedves Dávid Beatrix!

  A gyökérkezelést mihamarabb folytatni kellenne abban az esetben, ha a fog megtartható! Ha nem megtartható, akkor a fog eltávolításával fog megszűnni a fájdalom!
  A jegelést nem javasoljuk!

  Mihamarabbi jobbulást!
  Üdvözlettel:
  Uniklinik Zuglói Fogászati Központ

  #16211 Reply
  Szeghalmi Tünde
  Vendég

  Tisztelt Doktornő!

  Abban szeretnék segítséget kérni, hogy ha nekem az állkapocs izületemmel van problémám, ami abban nyilvánul meg, hogy folyamatosan kattog fáj,nehezemre esik a tüsszentés a rágás, akkor milyen jellegű röntgen kell csináltatnom? Vagy esetleg MR, Ct lenne e jobb megoldás ahol jobban látszanak a fogak és az állkapocs is? Valószínű a bölcsesség fogak növekedésének következtében alakult így. Szeretnék úgy orvoshoz menni, hogy már a kezemben van valami támpont. Illetve hogy esetleg fogmintát, rágásmintát lehet e készíttetni?

  Válaszát előre is köszönöm!

  #16214 Reply

  Kedves Szeghalmi Tünde!

  A 3 dimenziós fogászati CT (CBCT felvétel) készítése ideális ilyen esetekben, mert ekkor mind a fogak, mind az állkapocsízületek, mind az állkapcsok vizsgálhatóak térben!

  Üdvözlettel:
  Uniklinik Zuglói Fogászati Központ

  #16216 Reply
  kiss timea
  Vendég

  tisztelt doktornő4 3 hónapja helyeztek fel fémbetétes oorcelán koronát felsőt 6 fogat csiszoltak de nem gyökérkezeltek 3 hete úgy érzem az egész alsó-felső fogsorom fáj nincs még végleg lerögzitve sem fogaim érzékenyek hidegre-melegre. úgy gondolom valamit nagyon elrontott a fogorvosom.szerintem ki keelleni még azt a 6 fogat is húzni? és egy másik fogsort csináltatni? mert igy nagyon kellemetlen sok pénzbe került most dobjam ki? várom válaszát köszönöm

  #16222 Reply

  Kedves Kiss Tímea!

  A most jelentkező fájdalom következtében nem szükséges a fogak eltávolítása!
  A híd eltávolítható, mivel ideiglenesen lett rögzítve, majd a panaszos fog kezelését követően a híd visszahelyezhető!

  Üdvözlettel:
  Uniklinik Zuglói Fogászati Központ

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Nem múló fájás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft