mozgó fog, fogpótlás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #27764 Reply
  Márta
  Vendég

  Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
  A bal felső 6-som több, mint 10 éve el lett távolítva, viszont a bal felső 5-söm egy ideje mozogni kezdett, rágáskor ill. utána egy darabig fáj. Hogy lehetne ezt megszüntetni? Lehet –e a kissé mozgó 5-re és a stabil 7-re 3 tagú hidat készíttetni, vagy milyen más megoldás képzelhető el? Implantációt nem szeretnék.
  A másik problémám, hogy mélyharapásom van (a felső fogsorom teljesen takarja az alsót). Lehet –e így kényelmes hidat készíteni anélkül, hogy meg kellene emelni a harapásomat? (A jobb felső 6-os és 7-es fogam is hiányzik, de ezeket részleges rugalmas protézissel szeretném majd pótolni.)
  Köszönöm válaszát!
  Márta

  #27778 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Márta
  Mozgó fogra nem készítünk pótlást. 4-7 híd elkészítéséről lehet szó, amennyiben implantációt nem szeretne. Ugyanakkor itt is vizsgálni kell a fogak állapotát, azok stabilitását,mely a híd méretét alapvetően meghatározza.
  Diagnosztikai és fogászati vizsgálatot javaslok, melyet követően egzakt képet kapunk szájüregi állapotáról, és tervezhetővé válik a pótlás. A harapásemelés részben esztétikai részben pedig fiziológiai szükséglet, mérlegelendő a szükségesség szerinti tőle való eltekintés.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: mozgó fog, fogpótlás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft