Mindennapi szájhigiénia

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22090 Reply
  Patus Zsolt
  Vendég

  Kedves Doktor Úr/Nő!

  A következő dologban kérném szíves segítségét: a tavalyi évben sajnos az átlagosnál sűrűbben kellett látogatnom körzeti fogorvosomat (mondjuk szerencsére tömés kiesések és fogköz problémák megoldása miatt, tehát saját fogaimmal minden rendben volt/van) és azóta úgy vélem, hogy talán picit túlzásba viszem a mindennapi szájápolást. Gondolok ezáltal arra, hogy: minden étkezés után kiöblítem a számat vízzel, majd 35-40 perc múlva fogat is mosok + fogköztisztítóval kipiszkálom az esetleges ételmaradékokat. Ezen kívül természetesen még a „szokásos” reggeli-esti fogmosások.

  Viszont sajnos munkámból adódóan elég nehéz mindezt kiviteleznem – mármint az étkezések utáni dolgokra gondolok (mondjuk a vízzel történő szájöblögetés még megoldható). Tehát a kérdésem az lenne, hogy vajon tényleg szükséges-e az ennyire alapos szájhigiénia? Pláne, hogy egyébként cukrot például egyáltalán nem fogyasztok, és most nem szeretnék részletesebben belemenni de eléggé egészségesen táplálkozok.
  Véleménye szerint elég lehet-e „csak” a reggeli-esti fogmosás + étkezések utáni szájöblögetés, és végül esetleg még az esti fogmosás utáni fogköztisztítás?

  Válaszát előre is nagyon köszönöm és további szép napot kívánok : )

  Tisztelettel:
  Patus Zsolt

  #22104 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Zsolt!

  Amit leírt a végén, az elegendő. Azzal egészíteném ki, hogy öblögetni nem csak vízzel, hanem szájöblögetőkkel is lehet, talán szerencsésebb is.

  Üdvözlettel Sanoral Klinika

  #22123 Reply
  Patus Zsolt
  Vendég

  Kedves Sanoral Klinika!

  Először is: köszönöm szépen gyors válaszát.

  Továbbá – előre is bocsánat, lassan már kissé paranoiásnak érzem magamat a dologgal kapcsolatban – az lenne a kérdésem, hogy ha esetleg marad egy kis ételmaradék a fogaim között öblögetés után, akkor az az esti fogmosás + fogköztisztításig nem tehet olyan nagy kárt ugye?
  Pláne mondom hogyha pl. cukrot egyáltalán nem fogyasztok, gabonákból is teljes kiőrlésűt és még sok-sok zöldséget stb. (egyébként vegán vagyok).

  Köszönök mindent még egyszer és előre is kellemes hétvégét kívánok Önöknek : )

  #22132 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Zsolt!

  A napi két fogmosás pont a mi tökéletlenségünk miatt van kitalálva. Ugyanis, ha 100%-os lenne a lepedék eltávolítása, 3 nap kellene, hogy szuvassághoz vezető érett plakk alakuljon ki.

  Üdvözlettel Sanoral Klinika

  #22136 Reply
  Patus Zsolt
  Vendég

  Nagyon szépen köszönöm megnyugtató válaszát – el sem tudja képzelni mekkora megkönnyebbülést okozott nekem ezzel : )
  A lehető legjobbakat kívánom Önnek és az egész Sanoral Klinika csapatának!

  #22158 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Örömmel segítettünk! A jövőben is keressen minket bizalommal!
  Üdvözlettel Sanoral Klinika

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Mindennapi szájhigiénia
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft