milyen fogászati kezelést áll a tb?

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22023 Reply
  Flach István
  Vendég

  Azt szeretném kérdezni hogy 37 éves vagyok,sajnos a fogaim nagyon rossz állapotban vannak,annak ellenére hogy mindíg ápoltam őket,letörtek ,szuvasodtak,az első-felső 4 fogam 1992 ben egy baleset során kitört ,mű fog lett csináltatva,amik sajnos deformálódnak,elöre dőlnek,és középen szétnyilnak,szeretném az összes fogam helyett műfogsort csináltatni,mivel a szilárd étel evése néha fájdalommal jár,tehát nem szépészeti céllal lenne,ezt állná a tb?

  #22043 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Flach István!

  Az OEP által finanszírozott kezelésekről az alábbi linken tájékozódhat:
  https://merjmosolyogni.hu/tb-s-fogaszati-ellatas-itt-vannak-a-2015-os-szabalyok
  Általánosságban elmondható, hogy a TB bizonyos mértékben támogatja a fogpótlások elkészítését, azonban a fogtechnikai költségek egy része ez esetben is Önt terheli. Mivel Ön még nem töltötte be a 62. életévét, az alábbi rendelkezés vonatkozik Önre:
  „A 18 és 62 éves életkor közötti biztosítottak a fogpótlások fogorvosi munkáira teljes térítési díjat kötelesek fizetni, a technikai költségekhez nyújtott ártámogatást pedig a támogatott gyógyászati segédeszközöket kihirdető közlemény határozza meg.”
  Egyébként 62 éves kor felett is fizetnie kell a fogtechnikai költségek egy részéért, azonban akkor már a fogorvos munkadíját az állam teljes mértékben átvállalja.
  Ha bármilyen további kérdése van, kérjük forduljon hozzánk bizalommal. 🙂

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: milyen fogászati kezelést áll a tb?
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft