Letört, lyukas fog

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #28040 Reply
  Judit
  Vendég

  Tisztelt Doktornő, Doktor Úr!

  Jó pár éve van egy letört, lyukas fogam. A törés mértéke elég nagy (rágófog). Sajnos a félelem mindig nagyobb volt, és nem mentem vele szakemberhez. A múlthéten voltam fogorvosnál fogkő eltávolításon és 2 fogamon barázdazárást végzett el. Megnézte a kérdéses fogamat, amibe sajnos szülés után az íny is belenőtt (nem tudom mi a helyes megfogalmazás).
  Röntgen nélkül, ránézésre azt mondta a felkeresett szakember, hogy ki kell húzni a fogat. Létezik, hogy ránézésre megállapítható, hogy húzni kell egy fogat vagy sem? Tervezem másik szakember felkeresését, mert mindenképpen szeretném rendbe tetetni a fogat. Véleményük szerint egy letört, lyukas fog, amibe az íny is belenőtt megmenthető? Nyilván van egy határ, de elképzelhető, hogy nem csak a húzás a megoldás?
  Köszönettel: Judit

  #28055 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Judit
  Gondolom fogorvosának is elmondta a fog történetét. Sajnos ilyen esetben a foggyökér állapota már a további kezelések szempontjából nagy kockázattal bír. Tapasztalataink szerint sem igazán kezelhetőek. Természetesen diagnosztikai felvétel készítése ezen esetben is szükséges, melyet követően lehet beszélni a további lehetőségekről.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Letört, lyukas fog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft