korona+ fogpótlás

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 12
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #12713 Reply
  Mária
  Felhasználó

  Kedves Doktor úr!
  Kérdésem a következő lenne: 2015 január 15-től elkezdtem a fogsorom csináltatását.Mivel alól jobban tönkre volt menve így az alsó fogsorral kezdtem.4 fog van alól ami a saját ezt lecsiszolták és koronát helyeztek rá amiért előre kifizettem 100 ezer ft-ot.De ferde fog került a számba,amit nem voltam hajlandó elfogadni.azt mondta a doktornő a felső fogsor amin korona volt az ferde és azért ferde az alsó is,igy hagytam hogy leszedje a felső fogról a koronát.Az eredmény az lett hogy egy fogat ki kellett húzni,mivel meglazult a korona levétellel,egyet pedig gyökér kezelni kellett mert megfájdult.Na akkor a felső fogsor javítását félbe hagytuk,az alsó fogról lekerült a ferde korona,elkészült a második is de ez meg balra ferdült,de ekkor már a doktornő nem akart másikat készíteni,így felkerestem egy másik fogorvost.Elpanaszoltan a problémámat elkezdte csinálni,de most a felsővel kezdte.Megkaptam a koronát,nagyon szép lett.elkészült a bepattintós rész is az is jól sikerült.Na és jött az alsó korona de most meg hátra ferdülő fogakat kaptam,de itt is megmagyarázták hogy a saját fogaim ilyenek.Már az elején jeleztem,hogy fáj az ínyem és fáj a korona alatt a fog,de azt mondták ez helyre fog jönni.Elkészült közben az alsó bepattintós rész is ami teljesen használhatatlan össze felé megy a számban,esztétikailag ronda,evésre alkalmatlan és még fáj is.De itt is előre kifizettem 300 ezer ft-ot.Visszamentem reklamáltam,de csak azt értem el vele hogy az új protézisbe lyukat fúrtak,mivel a felsővel nem egyezett.azt végül is elismerte hogy túl sokat csiszolt ki az amúgy is semmire nem való protézisből igy felajánlotta csinálnak újat.De könyörögtem,hogy a korona alatt is fáj a fog és szedje le, mert ismét elkövetik ugyanazt a hibát ,hogy egy rosszul felhelyezett foghoz próbálnak protézist készíteni.Ekkor elküldött paradontológiára ahol kiderült hogy egy fog el van halva a korona alatt.De még most sem hajlandó elfogadni hogy rosszul van felhelyezve a korona,fáj a fogam fáj az ínyem,de most az új koronán keresztül akarja le gyökér kezelni ami 18 ezer ft-ba fog kerülni.Felül hiába van jó fogsor,ha az alsó semmire nem jó igy a felsővel sem érek semmit.Kifizettem eddig 400 ezer ft-ot,január óta fogam még mindig nincs,se időm sem pénzem se türelmem nincs új fogorvost keresni. Ez idő alatt 3 db panoráma röntgen is készült.Szeretném megkérdezni mi a teendő ebben az esetben?

  Köszönettel

  #12716 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Mária, általános véleményt tudunk megfogalmazni: sajnos abból kell továbbra is dolgozni ami eddig rendelkezésre áll. A kezeléseket folytatni kellene addig, amíg Önnek funkcionálisan és esztétikailag is megfelelő lesz, kezdve a gyökérkezeléssel a koronán keresztül. A fogműveket pedig a technikus helyszíni bevonásával lehetne újragondolni, hogy Ő is lássa szájban a hidakat és team-ben döntsék el hogy mi a legjobb megoldás Önnek. Üdvözlettel, Vdent

  #12731 Reply
  Mária
  Felhasználó

  Kedves Doktor Úr!

  Köszönöm szépen a válaszát.
  De nem hiszem hogy ez lenne a megoldás amúgy is egy rosszul felhelyezett koronára.
  A saját fogaim mindig egyenesen álltak! Nem dőlt jobbra,nem dőlt balra,és nem dőlt hátra sem! Miért nekem kellene fizetni az elhalt fog gyökérkezeléséért,ami a rosszul felhelyezett korona miatt alakult ki? A korona alatt nem csak az elhalt fog fáj,hanem másik kettő is és az ínyem is. Hiába gyökér kezelik koronán koronán keresztül,ha az rosszul van felhelyezve,a bepattintós rész is ismét rosszul fog illeszkedni a felső fogsorhoz! nem jobb végeredményt lehetne elérni,ha leszednék a koronát,és úgy gyökér kezelnék,majd újra terveznék, az egész alsó sort?
  2 év garancia van a fogakra,amit ki is fizettem,akkor miért nekem kellene még mindig fizetni az orvos hibája miatt?

  #12751 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Mária, sajnos nem tudunk láttatlanban arról dönteni, hogy felelős e az orvos a kialakult helyzetért, nem tudjuk valóban rosszul lett e felragasztva a híd, hogy kellő gondossággal jártak e el az Ön esetében. Ebben sajnos csak önök közösen tudnak dűlőre jutni ugyanúgy ahogy a helyes tecnológiai sorrend megállapításában is. Sajnos csupán ennyit tudunk segíteni, Köszönjük a megértését. Üdvözlettel, vdent

  #31728 Reply
  Sándor
  Vendég

  tisztelt fogorvos úr. A fogorvosom a felsö oldalra kivehetö csúsztatos fogpótlást készitett mindkét oldalra a ,rágó fogaim helyett .,alolra a 4-7 fogamra híd készült a jobb oldalra, a problémám az ,hogy ferde lett a harapásom bal oldalt sokkal korábban összeér a fogam mint jobb oldalt. .Mondtam a fogorvosnak azt mondta rá hogy neki se teljesen egyforma, Kérdezném hosszú távon a harapásom meg fog változni ,mert most így elég furcsa ,ön mit javasol
  . A
  köszönettel

  #31737 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Sándor
  Ha gondola örömmel állunk rendelkezésére a probléma meghatározásában és teszünk javaslatot annak kezelésére. A rágás és a harapás optimalizálása a fogpótlások tekintetében nagyon fontosak, kiemelt figyelmet érdemelnek. Amennyiben ön úgy érzi, hogy harapásán pótlása változtatott, ennek vizsgálata és korrekciója javallott
  Üdvözlettel

  • A hozzászólás módosításra került: 5 years, 7 months telt el-Fresh24 Dental.
  #42378 Reply
  Edina
  Vendég

  Üdvözlöm Kedves Doktor!
  A több éve felhelyezett hidam megmozdult.
  Az első ragasztás teljesen elengedte, a hátsó még tartott.
  Elmentem fogorvoshoz, hogy visszaragasztassam. Lefeszítette az orvos, ami nem volt túl kellemes, s majdnem a felső fogalomba került. Ezen nem us problémáztam. Biztosan így kell.
  Amivel problémám van, a visszahelyezés Nem sikerült. Nem csúszott vissza rendesen a híd. Most kb 1 mm-rel magasabb a rágó felületen a jobb oldalon. És az első éjszaka elteltével faj az állízületem.
  Szerintem újra le kell szedni. Van erre valami oldószer? Mert nem szeretném, ha kimozgósodna a két amúgy is szét reszelt fogam.
  Köszönöm előre is a válaszát.
  Tisztelettel: Edina

  #42476 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Edina
  Amennyiben a híd végleges ragasztóval került visszaragasztásra, annak eltávolítása a fogmű sérülése nélkül nem lehetséges. Bizonyos mértékű korrekció talán lehetséges, de ennek feltétele a fogászati és diagnosztikai vizsgálat.
  Üdvözlettel

  #49491 Reply
  Edit
  Vendég

  Tisztelt Doktornő

  Egy napja készült el a fémkeramia porcelán fogpótlás hidam véglegesen be is lett ragasztva. Az első pillér fogon elhelyezkedő tag széle körbe vékony csikban szürke csak ma vettem észre, ahogy tisztitottam. Ez hogy lehet idővel még beljebb megy ahogy rágok rajta és majd nem látszik vagy az iny ránő? Vagy ennek ilyennek kell lennie? Szívesen küldenék róla képet lehet hogy úgy jobban látható. Csak 2 hét múlva megyek kontrollra.

  #49528 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Edit!

  Az ínyszélnél látható szürke csík vélhetően a korona fém váza, amire a porcelán leplezés került. Elképzelhető, hogy a felhelyezést követően minimálisan még korrigálódik a terület, de ha túl nagy távolságról van szó, az már nem valószínű, hogy helyreáll. Sok múlik az anatómiai adottságokon, a fogpótlás helyes kivitelezésén. Amennyiben zavarja a dolog, úgy javasoljuk, hogy jelezze mielőbb a fogpótlást készítő fogorvosnak!

  Minden jót kívánunk!

  #49864 Reply
  Erika
  Vendég

  Üdvözlöm!
  Keramia fogpótlásnál mennyi idő,amíg az íny ráhúzódik a fogakra ?1 hónapja ragasztották fel,de még van most is,hogy érzékeny,amikor mosom.
  Köszönettel,Erika

  #49869 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Erika!

  Az érzékenységnek, duzzanatnak, irritációnak 1-2 héten belül enyhülnie kellene, amennyiben ez nem történik meg, úgy javasolnánk Önnek egy kontrollvizsgálatot, ahol fogorvosa ellenőrizheti, nincs-e szükség a fogpótlás igazítására.

  Minden jót kívánunk! 🙂

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 12
Hozzászólás: korona+ fogpótlás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft