Korona feltét

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #42743 Reply
  Szilády Viktoria
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!

  Kérdezni szeretném, hogy az első 4 fogamon korona van amit le kell cserélni. Ön szerint javasolt-e egybe tenni a 4 koronát? Mert jelenleg a bal 1-es 2-es van egyben és jobb 1-es 2-es külön és félek, hogy a jövőben ha bármelyikkel gond van, akkor mind a 4-et lekell szedni.

  Köszönettel:
  Szilády Viktória

  #42745 Reply
  Szilády Viktoria
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!

  Kérdezni szeretném, hogy az első 4 fogamon korona van amit cserélni kell, jelenleg a bal 1-es 2-es egyben van, a jobb 1-es 2-es külön. Ahol voltam fogászaton ott egybe szeretnék tenni a 4 koronat. Ön szerint érdemes így? Félek, hogy ha a későbbiekben gond lenne bármelyikkel akkor újra 4 koronát kell cserélnem egyszerre. Ön szerint érdemesebb külön tenni őket?

  #42787 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Viktória
  Érdemi választ kérdésére látatlan nem adhatunk. Sok szempontot kell figyelembe venni egy-egy fogmű készítésének alkalmával, mely távolról nem eldönthető.
  Javaslom aggályait egyeztesse kezelőorvosával.
  Üdvözlettel:

  #46012 Reply
  Molnár Krisztián
  Vendég

  Szép napot!Az lenne a problémám,hogy két hónapja raktak fel egy 6tagu cirkon hidat előtte több panoráma röntgen és semmi gond nem volt vele elv egészséges és gyökerkezelt fogakra lettek felhelyezve ..első próba sikertelen volt mivel nem illeszkedett megfelelően majd két hét múlva kaptam meg a végleges hidat…amit 4 fog tart.Felrakas előtt is már nagyon érzékenyek voltak a fogaim és azóta is..pár nappal később csiszoltak az alsó fogaimbol mivel magasnak vélték plusz mint kiderült rengeteg cement szorult be az inyem közé..amit elvileg el is távolítottak,azóta még érzékenyebbek a fogaim és a leghatso fogamon enni sem tudok mert zavaró fájdalmat érzek. Esztétikailag sem vagyok megelégedve vele mivel két hónap telt el és sok helyen hiába cirkon a korona látszik egy szürke csík az ínyem és a korona között.
  Konkrétan nem tudtam azóta sem megszokni pedig előre is felkerültek a koronák és azok nem fájnak nem is érzékenyek csak esztétikailag azok sem a legszebbek.Mit lehet tenni ilyenkor vagy mi lehet az esetleges baj?Nem kifejezetten gyulladások fájdalmat érzek inkább rágás közben vagy ètkezès után érezhető..nem lehetséges,hogy a cement nem megfelelően lett elkeverve ez által szorult is rengeteg közé?Az orvosom azt mondja meg fogom szokni,de én úgy gondolom a fájdalmat senki sem tudja megszokni!!

  #46047 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Krisztián!
  Mindenképp azt javasoljuk, hogy keresse fel ismét fogorvosát és kérje a fogpótlás felülvizsgálatát, ha pedig szükségszerű, akkor a hídpótlás igazítását.
  Minden jót kívánunk!

  #46052 Reply
  Molnár Krisztián
  Vendég

  Köszönöm a választ!Mit értünk igazítás alatt?

  #46108 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Krisztián!
  Látatlanban sajnos nem tudjuk ennél pontosabban megítélni a problémáját, hiszen a fogpótlást és a fogazatot is látnunk, vizsgálnunk kellene, hogy másodvéleményt adhassunk az esetéről.
  Amennyiben a probléma továbbra is fennáll, javasoljuk, hogy lépjen kapcsolatba a fogpótlást készítő fogorvossal.
  Jó egészséget kívánunk!

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
Hozzászólás: Korona feltét
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft