Korona alatti fog érzékenység.

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #28545 Reply
  Pintér László
  Vendég

  Tisztelt doktor Úr!

  A minap egy nagyon édes torta elfogyasztása után a jobb felső 2-es fogam fájdalommal válaszolt erre a könnyelműségemre. Azt tudni kell, hogy a jobb felső 1-2-3-4-5-6-os fogaimon egybefüggő körhíd helyezkedik el. Behatóbb vizsgálat után sajnálattal állapítottam meg, hogy a korona alatti (jobb felső 2-es)fog valószínűleg szuvas, mivel a fognyaknál rés van. A résen keresztül fogköztisztítóval akadálytalanul be tudtam hatolni a fogba. Tudom, hogy az ilyen hasonló esetekben le szokták szedni a koronát, majd ezután a feltárás függvényében gyökérkezelés, vagy javítás történhet, majd vissza a korona. Legrosszabb esetben a fog eltávolítása.
  Mivel nálam az említett fix körhíd található, ezért nem szeretném letépetni az egész körhidat. Kérdésem az lenne, hogy megoldható-e a korona belső feléről hozzáférni az eredeti foghoz, és onnan pótolni-tömni a hiányzó fogrészt? Belső oldalról a fémalapú porcelán javítása nem válik láthatóvá. Esztétikailag nem változna a frontfogak kinézete. Másik előny az lenne, hogy véletlenül sem sérülne meg a körhíd, leszedése miatt. Az egyes és hármas fogakról levágva is megoldható lenne a feltárás, de azt hiszem nem lehetne úgy megoldani, hogy az ne legyen látható. Elnézést kérek, hogy ilyen extrém kérdéssel fordulok segítségért, de a saját fogamról van szó és anyagilag sem mindegy számomra melyik variáció jöhet számításba.

  Üdvözlettel,
  Pintér László

  #28553 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves László
  Első körben kontrollvizsgálatot javasolnék, ahol a diagnosztikai kép és fizikai vizsgálat után meghatározhatják a lehetséges kezelési módokat.
  Van rá mód, hogy egy fogat koronán keresztül Gyökérkezeljünk, ha a probléma valóban ez. Amennyiben egyéb fogbetegségről beszélünk, más megoldást kell választani. A híd eltávolítása egyben lehetséges, így amennyiben a fog eltávolítására kerül sor, a híd és a fog eltávolítása és új pótlás készitése a javaslat
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Korona alatti fog érzékenység.
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft