korona

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #20730 Reply
  Dávid Péter
  Vendég

  Üdv! Tegnap elkészült a fémkerámia koronám és előröl látni rajt egy nagyon pici fekete pi tot,szinte csak nagyítóval vehető észre olyan pici. Ez mitől lehet? Talán nem került oda porcelán?

  #20775 Reply
  Sanoral Klinika
  Felhasználó

  Kedves Péter!

  Elnézést,de feltenné újból a kérdést, mivel a jelenlegi nem értelmezhető, talán elírás történt?!

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászat

  #20838 Reply
  Zsuzsa
  Vendég

  Tisztelt Doktor Nő/Úr!

  Jobb oldalon az egyik kisőrlő fogam pár éve gyökérkezelve lett, melyből a végső tömés előtt már letör egy kis darab, de a fogorvos szépen felépítette. Most az a gondom, hogy ebből a tömésből elől és belső széléből is kitört egy kis darab. Gondolom ezt most újra kellene tömni. De mivel említettem, hogy a fogamból, akkor kitört egy kis darab, vagyis már nem teljes egész a fog, vékony az oldala, félek, hogy ha újra tömve lesz, nem marad meg, mert gyenge. Az volna a kérdésem, hogy lehet esetleg olyat csinálni, hogy erre a fogra egy porcelánhéj koronát ráhúzni. A fogorvosomnak mikor megemlítettem, hogy félek, ha letörik az egész, akkor koronát kell csináltatnom, melyhez a két mellette lévő fogat is fel kell áldozni, azt mondta, hogy mi ezzel a gond, persze le kell csiszolni a másik kettőt, ha gondolom már most megcsinálja. Viszont, én nem szeretnék két egészséges fogat beáldozni érte. Szóval, hogy olyan lehetséges, hogy amíg van valamennyi ebből a fogamból, csak erre az egy fogra ráhúzni egy koronát, és a másik kettő így nem sérülne? t Azért kérdezem, mert a fogorvosom ezt a lehetőséget nem említette.

  Előre is köszönöm válaszát!
  Tisztelettel:
  Zsuzsanna

  #20844 Reply
  Sanoral Klinika
  Felhasználó

  Kedves Zsuzsanna!

  Semmiképp sem kell lecsiszolni a mellette lévő két fogat. Azért javasolta ezt az orvos, mert valószínűleg annyira kevés foganyag maradna, hogy szólóban leesne a korona (ha jól értettem, nem kell a szóban forgó fogat kihúzni ). Az ilyen esetekben, amennyiben elő fogról van szó, először az onlay lehetőségét szoktam felmérni, ha ez sem ígér sok sikert, akkor gyökérkezelem a fogat, és egy ún. csappal megerősített koronát készítek. Ha ki kell húzni a fogat, akkor is ott az implantáció lehetősége.

  Üdvözlettel Sanoral Klinika

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: korona
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft