Kiesett vérdugó

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 79
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #19618 Reply
  Ildikó
  Vendég

  Kedves Doktor Nő/Úr!
  5 napja kihúzták a fogam nagy nehezen, de sajnos nagy fájdalmaim vannak még mindig,ezért felkerestem a kezelőorvost,aki azt modta,hogy nincs meg a vérdugó (pedig nem szívogattam, nem öblögettem) ezért gyógyszeres csíkot helyezett be. Nagyon szeretném a foghiányt implantációval pótolni,de attól félek,hogy a vérdugó hiánya miatt kedvezőtlen lesz a csontosodás és nem lesz elég csontszövet a beültetéshez. Meg tudnák mondani, hogy vérdugó hiányában hogyan alakul a csontosodás, esetleg van e csontpótlásra lehetőség? Tehetek e valamit a gyógyulás érdekében?
  Köszönettel: Ildikó

  #19625 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Ildikó!

  A csontosodást nem befolyásolja, inkább csak a hámosodást segíti elő. Nem lesz gond az implantációval.

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

  #21619 Reply
  Heni
  Vendég

  Kedves doktornő/úr

  November 28.án húzták a jobb felső 4 es fogam , gócos volt , vigyáztam ra se tej , se kávé , se cigi az első 3 napban ahogy az orvos mondta , csütörtökön visszamentem magamtól egy kontrollra mert az arcom puffadt , dagadt volt , irt antibiotikumot es mondta hogy ez fog meg fájni , rákérdeztem hogy megvan e a ver dugóm , azt mondta igen , ma ujra visszamentem mert mar 5 napja szedem a gyógyszert es semmi javulás nincs , megnézte es azt mondta kiesett a ver dugó es csonthartya gyulladásom van , majd közölte hogy szedjen
  Tovább a gyógyszert (még kettő napra van ) es ha 1-2heten belül meg faj menjek vissza . Kérdéseim a következőek lennének : nem kellett volna ujra ki tisztítani a sebet ? Nem kellett volna új ver dugót kialakítani ? Mennyivel lesz így lassabb a gyógyulás ? Most ehetek vajon mindent vagy megint figyelni kell a kezdeti dolgokra ? A csonthartya gyulladás mennyi idő alatt gyógyul ? Mi segítheti elő a gyorsabb gyógyulást ? Mennyi ideig lehet fájdalom csilapitokat szedni (mar másfél hete szedem ) , esetleg borogatassal enyhülhet a fájdalom ? Elnézést a sok kérdésért de a közelgő ünnepeket nem szeretném ilyen fájdalmak közt tölteni , előre is koszonom a választ , üdv

  #21624 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Heni!

  Mivel egy gyulladt fogról volt szó, ilyenkor gyakori, hogy szétesik a vérdugó. Felső 4es esetén óvatosan szabad csak kaparni, mert fennáll az arcüreg megnyílásának a veszélye. Inkább gyógyszeres átöblítéssel és jódos gézcsík cserélgetésével (naponta rendelőben ) lehet gyógyulásra bírni, és még egy kör antibiotikum, főleg ha az a gyógyszer Augmentin. A fájdalomcsillapítók cserélgetésével (diclofenac, paracetamol, metamizol Na hatóanyagok különbözőek) és mellé gyomorvédők (pantoprazol hatóanyag) használatával ki lehet tolni az egy hetes javasolt időtartamot. Fontos megállítani a gyulladást, hogy az arcüreg érintetlen maradjon.
  Szeretettel várjuk!
  Üdvözlettel Sanoral Klinika

  #26123 Reply
  Andi
  Vendég

  Kedves Doktor Nő/Úr!
  5 napja csüt.-ön húzták ki bal alsó 4-esem, mert már 2 szer gyökérkezelték, de elágazó gyökércsatorna miatt tompán fájt és nyomásra érzékeny volt. A fog elég nehezen jött ki- kb 3-perc is volt talán, mire sikerült kivenni, mert torlódottak a fogaim. Első este még megvolt az alvadt vér a lyukban és másnap elmentem dolgozni, fájdalomcsillapítót szedtem és próbáltam óvatosan, másik oldalon enni. Szombat hajnalban viszont felébredtem a fáldalomra és az alsó álkapcsom enyhén megduzzadt. Úgy döntöttem elkezdem szedni a fogorvosomtól vészhelyzetre felírt Clindamicin antibiotikumot. Még holnapig (Szerda) elég a gyógyszer. Már nem látok semmilyen alvadt vért, csak egy lyukat, aminek a falát fehér bevonat borítja, de nem vérzik és nem gennyes a lyuk. Fogmosás után azért óvatosan, kiöblítettem a számat és torokfertőtlenítő tablettát (Septofort) szopogattam. A duzzanat mérséklődött, de azóta is folyamatosan fájdalomcsillapítót kell szednem (Algoflex Forte) mert különben éjszaka is felébredek a fájdalomra. Nem tudom normális-e ez a folyamat, legyek türelemmel, vagy jelentkezzek a fogorvosomnál mihamarabb…Nem tudom segítene-e ha valami szájfertőtlenítővel naponta többször öblögetnék. Meddig kell megmaradnia annak a vérdugónak normális gyógyulás érdekében? Válaszát Előre is köszönöm: Andi

  #26129 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Andi,
  Javaslom a fogászati kontrollvizsgálatot, a seb fogászati ellátását.
  A vérdugó kiesése további fertőzésekhez vezethet, melyet otthonában nem tud kezelni. Javaslom jelentkezzen soron kívül kezelőorvosánál.
  ÜDvözlettel:

  #26652 Reply
  Burai Zoltán olivér
  Vendég

  Tul nagy a vérdugo azthiszem az az, Nem fáj de akkora hogy ráment a masik felső fogamra,alig tudom ossze csukni a fogsorom mert félek h kipukkan vagy valami,holnap nincs fogorvos, mit tegyek félek!!!!!

  #26664 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zoltán
  Előző helyre csatolt kérdésére válaszoltunk
  Üdvözlettel

  #28294 Reply
  Horváth Jánosné
  Vendég

  Jónapot !
  Nekem az aproblémám hogy lassan egy honapja volt kivéve 18 as fogam , huzás után az utasitásokat betartottam egyszer volt tisztitva de azota se jobb most már 3 db algoflexfortét szedek napont , s a helye se akar beforni mi lehet az oka ?

  #28310 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Horváth Jánosné
  Javasolnék egy kontroll vizsgálatot. Elképzelhető, hogy kialakult egy gyulladás, melytől jelenleg is fájdalma van
  Javaslom jelentkezzen soron kívül kezelőorvosánál
  Üdvözlettel

  #28455 Reply
  Petrik Nándor
  Vendég

  Pár órája húzták ki a bölcsességfogam, nem szívogattam, nem öblögettem és egyszer csak azt éreztem, hogy a számban van valami.
  Kiesett a vérdugó.
  Körbenéztem a neten, és itt is visszaolvastam, az egyik azt írja, hogy nem komoly gond, a másik azt, hogy elfertőződhet, csonthártyagyulladás stb…
  1. Most akkor melyik? 🙂
  2. Ha óvatosan lötyögtetnék némi corsodyl-t a számban az csökkentheti a fertőzésveszélyt?

  Mit javasol a Doktornő/úr?

  #28464 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Nándor
  A vérdugó szerepe a seb védelme. Ennek hiányában kialakulhat csonthártya gyulladás. Fogaszatainkon ilyen esetben ha szüksége zárjuk a sebet. Fokozott szajhigienes protokoll betartása ajánlott, figyeljen a sebre, adott oldalon ne étkezzen, kerülje a tejes termékek fogyasztását, a húsleves is tilos. Óvatos oblogetes, fokozott tisztántartása a szájüregnek javallott. Amennyiben a seb vörösödni látszik, vérzik, fertőzés jeleit tapasztalja, fájdalom és láz jelentkezik, soron kívül jelentkezzen kezelő orvosánál
  Üdvözlettel

  #28476 Reply
  Petrik Nándor
  Vendég

  Köszönöm válaszát.
  Hát nagyon meglepődtem, mert én valami sokkal rosszabra számítottam.
  Valószínűleg csak egy része eshetett ki a vérdugónak, (kb 0,5 cm átmérőjű volt) mert utána nem kezdett el vérezni, ahogy sokan említik a neten. Szóval gondolom újraépülhetett a hiányzó rész.

  Ez volt életem első húzása és már fel voltam készülve, hogy napokig fájni fog utána, de úgy látszik mákom volt ezzel a foggal mert azóta semmi fájdalmat nem érzek, még a fog helyén sem. Másnap reggel vettem be fájdalomcsillapítót, de azt is inkább csak a biztonság kedvéért aztán azóta semmit sem. Óvatosan öblögetek, hogy tisztán tartsam.
  Azért azt sajnálom, hogy egy ép fogat kellett kihúzni, mert olyan fájdalmat generált…

  #28488 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Nándor

  Örülök, hogy minden rendben van.
  Üdvözlettel

  #29366 Reply
  Árpád Szaniszló
  Felhasználó

  Kedves Doktor Nő/Úr!
  2,5 nappal ezelőtt kihúzták a leghátsó fogamat a bölcsesség fog előtt az alsó fogsoron ! Sajnos nagyon el volt szuvasodva és 3 darabban jött ki csak.
  Szépen kialakult a fehér cucc aminek ki kell és nem nagyon piszkáltam, nem szívogattam, nem edzettem és figyeltem a vérnyomásomra is ahogy kell illetve csak tojást fogyasztottam.
  Egy étkezésnél egy kis maradékot éreztem hogy landolt az említett seb felett és nagyon finoman szedtem ki a nyelvemmel. Ez délután történt és estére 1 része ennek a vérdugónak leesett amit ki köptem aztán láttam hogy mintha egy kis lyukat látnék a helyén a megmaradt fehér anyag fölött ami pár másodpercre rá el is tűnt. Apám megnézte azt mondja hogy szerinte minden okés sajnos még mindig fájlalom nem túlzottan de fáj. Van miért aggódnom ?

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 79
Hozzászólás: Kiesett vérdugó
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft