jobb oldali fájdalom

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #27354 Reply
  Szabolcs
  Felhasználó

  Tisztelt Doktornő / Doktor Úr!
  A következő – lassan hónapok óta húzódó – problémával kapcsolatban szeretném a tanácsát kérni.
  Visszatérő, közepes erősségű fájdalommal küzdök az alsó állkapocs jobb oldalán. A bölcsességfogat erről az oldalról már évekkel ezelőtt eltávolították, a 4-es és 5-ös fog szintén jó pár éve gyökérkezelve lett. A fogorvosomnál többször jártam a fájdalom miatt, a 6-os és 7-es fogban tömést cserélt, azt mondta, nem mély a szuvasodás. A jobb oldali fogak ráharapásra nem érzékenyek, kopogtatásra, „hidegsokkra” nem jeleznek, a fájdalom visszatérő jelleggel, időszakosan mégis jelentkezik. Nem elviselhetetlen, de zavaró és szeretném már tudni, mi okozza. Három héttel ezelőtt a fogorvosom enyhe ínygyulladást állapított meg, az új töméseket ismét átcsiszolta (nehogy esetleg magasak legyenek) és Xilox granulátumot írt fel. Szedtem 5 napig, a fájdalom a kúra után egy héttel ismét visszatért.
  November elején digitális panorámaröntgen készült, melyet csatolva Önnek is mellékelek.
  Kérem, amennyiben ideje engedi, adjon tanácsot, forduljak-e másik szakemberhez, esetleg szájsebészhez, aki a fájdalom megszüntetésében segítségemre lehet?
  Előre is köszönöm!
  Tisztelettel: Szabolcs

  #27375 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Szabolcs
  A felvételt sajnos nem tudjuk megnyitni.
  Annak kiértékelése viszont lehet nem elegendő. Ilyen esetekben fogászati CBCT vizsgálatot szoktunk javasolni, ami a mai legpontosabb képet nyújtja a szájüregi állapotokról. Kiertekeleset követően vizsgáljuk még az állkapocsízületet, a harapást. Ezen vizsgálatok eredménye lehet a diagnózis, melyre terápiát és kezelési tervet készítünk.
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: jobb oldali fájdalom
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft