jobb felso 6-os fog kezelese

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #27964 Reply
  Buhala Balazs
  Vendég

  Tisztelt Dr.!

  A kovetkezoben szeretnem segitseget kerni:

  5-6 eve jobb felso 6-os fogambol kiesett a tomes, akkor a Doktor Ur nem merte ujra tomni a fogat a lyuk merete miatt, igy a fog gyokerkezeles nelkul rakott ra egy koronat.

  A korona felragasztasa utan voltak fajdalmak de gyakori kontrol alapjan vegul ugy veltuk, hogy minden rendben van a foggal.

  Pontosan 2 eve egy kulfoldi munkavegzes alkalmaval (magas stressz, intenziv fizikai es szellemi munka) a jobb arcom teljesen feldagadt, ezt nem is kotottem akkor ossze a foggal. Mire hazaertem, a duzzanat eltunt, a szajpadlas jobb oldalan viszont egy seb keletkezett, ahol valadek szivargott 2-3 hetig, ezt fertotlenitessel kezeltem, foghoz tovabbra sem kotottem a tunetet (magasabban volt a seb a fogaktol).

  Most a jobb felso 6-os fogam begyulladt, azonnal mentem a fogaszatra, es jelenleg is antibiotikummal kezelem a gyulladast, szepen gyogyul.

  A fog tovabbi sorsat szeretnem eldonteni,

  A.) huzatom a fogat,
  ekkor ismerosok elmondasa alapjan a keletkezo res eltunhet, foleg, ha megjelenik a meg nem lathato bolcsesseg-fog (a res eltunteteset akar fogszabalyzassal is szivesen vallalom)

  extrem esetben a bal felso 6-ost is kihuzatnam, ami erosen tomott, es akkor biztosan felrakatok egy fogszabalyzot is

  ebben az esetben (ha ez nem keptelenseg) csak egeszseges fogam maradna, a bolcsessegfogaknak elegendo hellyel a szajban

  B.) gyokerkezelessel ujra koronaztatom a fogat,
  ekkor megmarad az orlo, bar gyokerkezelve

  evvel a problemam, hogy egy gyengebb orlom marad, illetve magas a kockazat a hosszu ideju gyulladas miatt a sikertelesegre, es egy olyan fogra forditok ujra komolyabb osszeget, amibol mar nagyon keves maradt (a korona ala nem latott be a Doktorno a kontrol soran, nem tudta megmondani, hogy mennyire tudna biztosan ujrakoronazni)

  illetve a megjeleno bolcsessegfog tovabbra is nagy kockazat maradna a jovoben

  mennyire realis az A.) elkepzeles? valoban lehet egy teljesen egeszseges fogsorom ket huzassal es egy fogszabalyzassal? ha igen, akkor nem is gondolkoznek tovabb! illetve en szivesen latnam az egeszseges bolcsessegfogakat is a jovoben a fogsoromban!

  segitseget elore is koszonom!

  Udvozlettel,
  Buhala Balazs

  #27974 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Balázs,
  A lehető legjobban teszi, ha a fogat kezelteti. Egy sikeres kezelést követően lehet a további lehetőségekre koncentrálni,- a jelenlegi gyulladás mihamarabbi kezelését javaslom – majd ezt követően lehet dönteni a korona, a foghúzás, a fogpótlás megvalósításáról.
  Lehet fogszabályozással fogrést zárni, de erre a célja jobbára implantátum, vagy egyéb rögzített fogpótlást javaslunk. A még elő sem tört bölcsesség fog, nem biztos, hogy előbújik, illetve annak ideje nem determinálható reálisan. A bölcsesség fog kockázatának vélelmezését, szintén diagnosztikai vizsgálatot követően lehet meghatározni.
  Amennyiben tőlünk vár állásfoglalást, és javaslatot helyzetére, örömmel állunk rendelkezésére egy konzultáció erejéig, ahol megbeszéljük a kezelési alternatívákat
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: jobb felso 6-os fog kezelese
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft