javulhat a fájós fog vagy menjek vissza?

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #28108 Reply
  János25
  Vendég

  Tisztelt Orvosok!

  Pénteken voltam orvosnál mivel a bal felső hetes fog fájt és felette úgy az egész arcom is fáj és ha nyomás éri akkor a fog is erősebben fáj. Az orvos viszont ilyen narancs ízű gyógyszert tett bele és gyulladás csökkentőt írt fel. Azzal hogy két hét múlva menjek vissza hátha nem kell gyökér kezelni. Viszont eddig semmi javulás nem történt és váltogatják egymást azok a periódusok amikor vagy egyáltalán nem fáj vagy pedig annyira hogy hiába veszek be fájdalomcsillapítót az sem használ. Érdemes várni vagy menjek vissza kedden? Tudom nem használ egyből a gyógyszer de ezt az állapotot főleg iskola mellett nehéz elviselni.

  #28117 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves János,
  Amennyiben a tünetek nem szűnnek érdemes soron kivüli vizsgálatot kérnie kezelő orvosától. Az antibiotikumnak minimum 3 napra van szüksége arra, hogy elkezdje kifejteni hatását. Viszont, ha ennyire éles fájdalommal küzd, mérlegelni szükséges a gyökérkezelés megkezdését.
  Üdvözlettel:

  #28135 Reply
  János25
  Vendég

  Tisztelt Fogorvos!

  Végül visszamentem ma és megkezdte a gyökérkezelést belerakta azt a gyógyszert is amit ilyenkor szoktak. Az állandó fájdalom az megszűnt viszont az előtte lévő fog eléggé érzékeny lett pl. harapásra de már attól is fáj ha a nyelvem egy kicsit hozzáér. Ez csak amiatt lehet hogy a mellette lévővel dolgozott az orvos vagy netalán ez a fog is problémás lenne? Bár gondolom az orvos röntgen alapján csak látta melyiket kell csinálni.

  Köszönöm a segítséget!

  #28136 Reply
  János25
  Vendég

  Azt egyébként lehet tudni hogy ez az elvileg idegölő hatású anyag amit ilyenkor a fogba tesznek az mennyi idő után fejti ki a hatását?

  #28145 Reply
  János25
  Vendég

  Azóta pedig teljesen bedagadt és fáj az arcom azon része ahol a gyökérkezelés alatt álló és a tegnap óta nyomásra érzékeny fog van. Nem túl kellemes érzés de próbálok majd vissza menni minél hamarabb mert ez így nem tűnik úgy hogy rendbe jön…és az augmentin is lassan elfogy de nem igazán használt még.

  #28157 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves János
  Vélhetően kiterjedt és masszív gyulladással állunk szemben. Az pulpa devitalizálo pástra pár nap alatt fejti ki hatását. Elképzelhető, hogy hosszabb antibiotikus terápiára és hosszú kezelés sorozatra lesz szükség. Valamint vizsgálni érdemes a szomszédos fogak állapotát is
  Üdvözlettel

  #28161 Reply
  János25
  Vendég

  Azota visszamentem es elkezdte a masikat is gyokerkezelni es elkuldott panorama rontgenre szoval talan kiderul majd ha mas is rossz. Mindenesetre koszonom a segitseget megegyszer aztan remelem elobb utobb jobb lesz es talan a dalacin amit most irt fel az augmentin utan az hasznal majd.

  #28182 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves János,

  Reméljük, most már jobban lesz.
  Üdvözlettel:

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: javulhat a fájós fog vagy menjek vissza?
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft