ínygyulladás, klórhexidin

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #15798 Reply
  T. Zsuzsanna
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő!

  Krónikus fogínygyulladásom – egy év nyugalom után – pár napja nagyon erősen fellángolt. A bal oldalon instabilnak érzem több fogamat és erősen vérzik az ínyem.
  Fogorvosom csak a jövő héten tud fogadni, ezért most otthoni megoldásokkal próbálkozom. A Curasept szájöblítő legerősebb koncentrációjú változatát szereztem be, és látom, hogy a kínálat bővült Curasept gél fogkrémmel és parodontális géllel is. Kérdésem, hogy ezeket akár együtt, egyszerre is használhatom-e, nem lesz-e így túl magas a klórhexidin adag?
  Az öblögető 220-as, ez 0,2% klórhexidin-diglükonátot tartalmaz.
  A fogkrémnek van két változata, 0,05% és 0,12% klórhexidinnel.
  A gél pedig 0,5% klórhexidint tartalmaz.
  Kiegészíthetem-e valamelyik fenti termék használatát Septofort tablettával is, aminek ugyanez a hatóanyaga? Mi a biztonságosan használható mennyiség a klórhexidinből?

  Ha esetleg ezen túl tudna javasolni olyan házi praktikát, amivel az előttem álló hét alatt esetleg javíthatom az ínyem állapotát, azt előre is köszönöm.

  Üdvözlettel:

  T. Zsuzsanna

  #15807 Reply

  Kedves T. Zsuzsanna!

  Az Ön által leírt tünetek észlelése esetén különösen fontos, hogy normál és fogköztisztító fogkefével még professzionálisabb szájhigiénét tartson fenn!
  Abban az esetben, ha a Curasept ADS 220- as öblögetőt alkalmazza, akkor az alacsonyabb koncentrációjú fogkrémet használja! Ekkor a gél használata nem szükséges!

  Üdvözlettel:
  Uniklinik Zuglói Fogászati Központ

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: ínygyulladás, klórhexidin
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft