Ìnybetegség

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23573 Reply
  Ágnes
  Vendég

  Tisztelt doktor úr!Az lenne a kérdésem hogy az alsó inyemnél van egy kis fekete szerű folt.Mi lehet az.És az alsó legelső fogam alján van egy kis lyuk.Fogmosáskor kicsit vérzik az ìnyem enyhén picit piros és mikor mosom fáj is.Köszönöm válászát.

  #23590 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ágnes,
  A leírtak alapján a fogat érintő problémánál szuvassàgra gondolok, az inye pedig vèlhetoen gyulladt. Javasoljuk keresse fel fogorvosát, aki látva a állapotát tud megoldást kínálni a problémára. A gyulladt, vérző foginy kezelése fontos, elhanyagolása esten komoly problémákat okozhat.
  Üdvözlettel

  #23610 Reply
  Krisztina
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!

  Felül teljes kivehető fogsorom van. Az lenne a kérdésem, hogy szükséges-e valamilyen szájöblögetőt használnom emiatt és ha igen, akkor milyen típust és milyen gyakran. Továbbá azt kérdezném még, hogy a műfogsor tisztító tablettával milyen sűrűn kell tisztítani a fogat.
  Üdvözlettel

  Krisztina

  #23614 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Tisztelt Krisztina,
  kivehető pótlást viselő pácienseinknek fokozottan ügyelniük kell fogsoruk és szájhigiénéjük tisztán tartására, melyet javaslunk napi szinten végezni.
  A műfogsort eltávolítva javasoljuk, napi szinten előszőr folyó vízzel leöblíteni, majd lekerekített végű, keményebb sörtéjű fogkefével alaposan áttisztítani. Ajánlott a műfogsor tisztító tabletta napi szintű használata is, mely a manuális tisztítást követően a még rajta maradt baktériumoktól és gombáktól is megszabadítja protézisüket. Ez 15 perces áztatást, majd folyó vizes öblítést jelent.
  A szájöblögető szintén jó megoldás egy alapos tisztítást követően, olyat válasszon, mely minimálisan tartalmaz alkoholt, és antibakteriális hatása van.
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Ìnybetegség
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft