implantáció

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #28291 Reply
  Horváth Rózsa
  Vendég

  Tisztelt Fresh24 Dental specialista, doktornő/doktor úr!
  Implantációra készülök, alsó fogsoron, bal hátsó fogaknál.
  A 5-6-7-8. fogam sajnos már kihúzásra került, ide lenne beültetve 2 db implantátum. Az alsó elülső fogaim még épek, a jobb oldalon is csak 1 hiányom van, ami nem zavaró, az étkezésben sem akadályoz.
  Kérdéseim:
  Hány implantátum tart meg biztonságosan egy teljes fogsort? (Ezt azért kérdezem, mert ha most 1 implantátum lenne beültetve, akkor későbbi romlások-húzások után elbír-e majd 1 db hátsó fog egy fogsort, vagy jobb ha ide 2 db-ot ültetnek be már most, a későbbiekre gondolva, illetve mennyi ideig maradhat biztonságosan bent egy-egy implantátum, ha pl. 10-15 év múlva jönne el a további pótlások ideje, ez a most beültetendő csonk akkor is jó lesz, vagy újra kell majd cserélni?)
  Második kérdésem, hogy implantáció után kb. hány nap az, amig biztosan nem tudok elutazni külföldre, busszal. 17 nappal a műtét után lenne egy lehetőségem, de nem merem addig lefoglalni, mig nem tudom szakembertől, hogy ez lehetséges lesz-e, egyébként viszonylag gyorsan gyógyulok, nincs problémám foghúzás után, 49 éves vagyok, más betegségem nincs.

  Várom válaszukat! Nagyon köszönöm előre is.
  Természetesen az orvosomtól is megkérdeztem ugyanezeket, de még egy szakvéleményre kíváncsi lennék.

  Köszönettel: Horváth Rózsa

  #28309 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Róza
  Fogatlan állcsont esetén 4-6db implantatumra rögzíthető egy fogsor.
  A jelenlegi tervezés megfelelő. A későbbiek folyamán ha szükség van rá, további implantatumok kerülhetnek beültetésre. Az implantatumok élettartama nagymértékben függ a szajhigienetől, a éves kötelező kontrollok betartásától. Nagyon fontos a potlasokra való fokozott figyelem.
  Javasoljuk, hogy mindig annyi implantatum kerüljön beultetesre amennyire épp aktuálisan szükség van.
  Utazása nem ütközik akadályba. A beavatkozástól számított 1 hét érzékenyebb, hiszen ekkor meg érezhetőek a beavatkozás okozta kellemetlenségek.
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: implantáció
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft