Ikerterhesség bölcsességfog

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25473 Reply
  Edina
  Vendég

  13 hetes kismama vagyok. Még a terhességem előtt a körzeti fogorvos betömte az egyik lyukas bölcsességfogam. A terhességem òta többször kijött ez a tömés, melyet a fogorvos a terhességre hivatkozva csak ideiglenes tömésekkel mer pòtolni. Mindemellett pár hete fogìnygyulladásom kezdődött a bölcsességfogam környékén, mely a múlt heti utolsò töméskiesésem òta (és szerintem következtében) annyira súlyos lett, hogy éjszakánként nem tudok aludni a fájdalomtòl. Pròbálom kezelni paradontax fogkrémmel és öblögetővel, extra puha fogkefével, kamillás gyulladáscsökkentő öblögetéssel, sòs öblögetéssel,de semmi javulást nem érzékelek. Kértem a doktornőt a legutóbbi töméskieséskor, hogy húzzuk ki a bölcsességfogat, de szerinte túl nagy a vetélés kockázata. Közben mégis mindenhol azt olvasom, hogy rengeteg terhes kismama minden gond nélkül kihúzatta a fogát. A kérdésem az lenne, hogy a bölcsességfog kihúzása valòban ekkora kockázattal járna, vagy egy magán fogászaton tudnának megoldást a problémára? Az nem káros ugyanúgy a babákra nézve, hogy napok òta nem alszom rendesen és nonstop fájdalmaim vannak? Létezik erre megoldás?
  Köszönettel:

  Edina

  #25490 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Edina,

  A bölcsesség fog eltávolítása az első és harmdik trineszterben jelent kockázatot. Amennyiben ez a foga folyamatosan panaszos, és jelenleg már gyulladásos tüneteket produkál, javasoljuk annak eltávolítását.
  Keressen fel egy szájsebész szakorvost, aki megfelelő érzéstelenítés mellett, pillanatok alatt eltávolítja a panaszokat okozó fogat.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Ikerterhesség bölcsességfog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft