Idült foggyulladás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #40217 Reply
  Szabó Gréta
  Vendég

  Jó napot kívánok,

  Én egy olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy kb 3-4 éve letört a fogam kisebb darabokban és az idők során egyszer be volt gyulladva egyszer nem, de már olyan szinten le van törve hogy csak szájsebészeti beavatkozással lehet a maradék fogat kiszedni mivel fogóval nem lehet ráfogni mert túl kicsi. Azt tudni kell hogy éjszaka csikorgatom a fogaimat és az állkapcsom is nyitáskor recseg ropog sokszor de nem mindig és nem olyan rég 2-3 hónapja nagyon begyulladt ez a letört fog. 4 hete pedig észrevettem a fültőmirigyemben egy borsószem vagy picit talan nagyobb méretű méretű kicsit tömött tapintású duzzanatot ami minimálisan el tud mozdulni legalábbis úgy érzem de nem biztos (ami nyilván egy nyirokcsomó duzzanat )amit ez a teljesen fekete félig elhalt fájdalom mentes (csak nyomásra érzékeny fog) okozhatott.Néha mikor megnyomom azt a dudort rá pár másodpercre egy apróbb nyilalás féleséget érzek az említett fogban de ezt nem mindig. A mérete nem változott volt olyan nap mikor picit talán visszahúzódott volna de volt amikor jól kitapintható volt. A fogorvosom mondta hogy természetesen egy ennyire rossz fog is okozhat a közelében lévő nyirokcsomóban duzzanatot és mivel évek óta nem volt kikezelve belőle a gyulladás egy ilyen esetben 2-3 hónap is lehet mire visszahúzódik vagy van olyan ami soha nem is húzódik vissza. A csomóról még azt kell tudni hogy észre se vettem volna mert nem fájt meg semmi de mióta minden nap nyomogatom hogy változott e a méret azóta érzékeny és néha bele is nyilal a semmiből. Az is lehet hogy a foggyökér végén gennyzacskó található. Csak sajnos olvastam rém cikkeket is éppen ezért holnap fel is keresem a háziorvosomat csak első körben egyből a fogorvos jutott eszembe a nagyon rossz fogam miatt. Önnek mi a véleménye? Mennyire talalkozott ilyen esettel illetve fogorvos szemmel Ön szerint is okozhat e ilyet egy fog? Azt is tudni kell hogy ez egy nagy rágófog és majdnem egyvonalban van az említett duzzanattal.
  Előre is köszönöm válaszát remélem elég információt leírtam hozzá.
  Üdvözlettel.

  #40226 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Gréta
  A kolléga tájékoztatása megfelelő. Véleményünk szerint a fog mielőbbi eltávolítása szükséges a további kellemetlenségek elkerülése végett, mely korrekt érzéstelenítés mellett tejesen fájdalommentesen végezhető.
  Háziorvosa további vizsgálatokra is utáltatja, ettől független a szájüreg rendbetételére, a fogászati gócok eltávolítására, állapotát tekintve szükség van.
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Idült foggyulladás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft