"híddal kapcsolatosan"

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #33868 Reply
  Ágnes
  Vendég

  Nagyon érzékeny a bal oldalt lent a fogam.. illetve már ott nekem híd van.. gyulladt, érzékeny.. nem elviselhetetlen a tompa fájdalom, de érzékeny, és a többi fogam is érzékeny.A fogorvosom szerint a fogkő okozza. Másfél hónapja volt leszedve. Állítólag ennyi idő alatt visszanő, visszamegy. A másik nem kapok injekciót fogkő-eltávolításra. Elsőnek nem fájt, de legutóbb nagyon.Hiába kérem nem kapok., pedig mikor kér a beteg adni kellene.Sok ismerősömnek mindig adnak ilyen beavatkozáskor. Panoráma röntgen is készítettek, nem mutatott semmi elváltozást, de szerintem a gyulladás nem véletlen,-valami okozza.

  Köszönöm szépen hogy írhattam.

  #33880 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ágnes
  A gyulladásnak valóban oka van, mely az ön esetében valóban lehet akár a fogkő is, de lehet pl a fogbél megbetegedése, vagy akár egyéb lágyrész problémák stb. Szóval az ok mindenképpen keresendő, amennyiben a fogászati röntgen felvétel eltérést nem mutat, viszont a panaszosság fennáll, további vizsgálatok lefolytatását javasoljuk, mint pld a Fogászati CBCT felvétel. Érdemes vizsgálni a híd illeszkedését, a fognyak állapotát stb.
  Fogkő valóban akár rövid idő alatt is kialakulhat, melynek tisztítását célszerű érzéstelenítéssel végezni, mely lehet akár érzéstelenítő zselé is, de szükség esetén egyéb módszerek is rendelkezésre állnak.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: "híddal kapcsolatosan"
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft