Gyulladás, gyökérkezelés, resectio, foghúzás…

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #31481 Reply
  Eszter
  Vendég

  Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

  A problémám sajnos nagyon hosszadalmas és már egyre jobban elkeserítő is.
  2012-ben kezdett el fájni a bal fent Járrtam vele már orvosnál, mert előre-hátrahajolásnál éreztem egyfajta nyomást az arcüregemben, és maga a fog fájdalma is igen éles volt, főleg hidegre-melegre. Akkor 2-szer cseréltek benne tömést.
  Később azonban durván megfájdult egyszer kétszer és az arcüreg dolog sem múlt. 2013-ban gyulladás miatt egy másik orvos gyökérkezelete végül. A panaszol enyhültek is, legalább is ideig óráig.
  Később letörött a fog és ismét új orvost kerestem, mert az arcüreges gondjaim nem szüntek meg, és érzetem hogy valamelyik fog lehet a hibás. A legujjabb orvos, újra gyökértömést csinálta, de mivel már annyira kevéske maradt belőle a többszöri tömés majd 2x gyökérkezelés után, csapot kaptam rá és koronát.
  Ő volt a 4.orvos, akihez 5 év alatt elmentem ezzel kapcsolatban látott, és akinél még mindig fent álltal az arcüreg problémáim.
  Ő annyit mondott, hogy a panoráma röntgenen valóban látszik, hogy a 6-os fogamon is gyulladás van, így azt is gyökérkezelte. (Ez a két fog egyébként egymás melletti lett, mert gyerekkoromban ki kellett húzni az 5-ös fogamat, és ezek így összehúzódtak).
  Így lett tehát 2 gyökérkezelt fogam, amik közül a 6-os soha nem fájt. De már nagyon idegesített az arcüreg gond, ami továbbra is megjelent néha napján. Felkerestem egy fül-orr-gégészt, aki elküldött arcüreg-röntgenre. Kiderült, hogy egy jókora ciszta van a 6-os fog felett. Behívott műtétre, de egyszerűen nem jutott el a cisztáig, mert nem mérte jól fel az orrjáratokat, így egy kis trancsírozáson kívül semmire se jutottam.
  Megelégeltem a dolgot. 2012 óta szenvedtem a fogakkal, és az arcüreggel, de senki nem tudott segiteni, pedig igazán nem hagytam annyiban a dolgot. 2017-ben végül elmentem szájsebészhez. Felnyitotta a területet az inyemen keresztül és kikaparta a cisztát, majd a 6-os fogamon gyökércsúcs resectiot hajtott végre. Minden rendben volt, a seb begyógyult, nem kellett fogat húzni, én pedig örültem.
  Most viszont nagy bajban érzem magam. 27 hetes terhes vagyok és mikor pár hete megfáztam elkezdett fajni az arcüregem és ez a két fog is furcsa, nyomas érzetet keltett ismét. Ráadásul a 4-esből kiesett/leesett a csapos pótlás.
  A 6-osban pedig igen fura erzetem van jó pár hete. Ha lefekszem, vagy felülök megfajdul, mintha aramütés lenne egy pillanatig, illetve mintha „csúszkálna benne valami”. Borzasztó hülyén hangzik, de így érzem. Voltam ma az orvosomnál ezekkel. A kiesett csapos csonk maradekot kihuzta, mert azt mondta ezzel már semmit sem lehet kezdeni, és így csak egy bakterium forrás, de a másikat ct nélkül nem tudja kezelni. Amit viszont most nem lehet a terhesseg miatt. És szerintem ott viszont valami gyulladás van ismét. Ilyen lehet? Hogy resectio után begyullad a fog?
  Én már teljesen el vagyok keseredve..az összes mindenre, amit felsoroltam már többszázezer ft-ot költöttem és most itt vagyok várandósan és rettegek, hogy valami gyulladás van a fogamon, ami árthat a kisbabámnak. De ezt még csak kideríteni se lehet, mert a ct-t nem csinálják meg. Azt se tudom, ez nem okozhat bajt a szülésnél
  Pl? Nagy erőlködésnél, nyomásnál? Vagy húzassam ki látatlanban azt is? És ne legyen egy fogam se szinte bal oldalt fent a szülésig? Vagy még utána is..nem mintha ez annyira fontos lenne most, de hát engem valahol ez is érdekel.
  Köszönöm, ha elolvassa és válaszol!
  Egy rettegő kismama, aki nem tudja, hogy mitévő legyen.

  #31490 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Eszter
  Alapvetően helyes diagnózis diagnosztikai vizsgálatot követően állapítható meg, melynek feltétele az Ön esetében valóban, a fogászati CT diagnosztikai vizsgálat lenne. Állapotára figyelemmel viszont ezen vizsgálat ellenjavallt. Elképzelhető, hogy problémájának végleges megoldása a fog eltávolítása.
  Javasolnék egy konzultációt, ha gondolja örömmel segítünk Önnek.
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyulladás, gyökérkezelés, resectio, foghúzás…
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft