Gyulladás

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #50860 Reply
  Eszter
  Vendég

  Tisztelt Fogorvos

  Másfél éve alsó fekvő bölcsességfog eltávolítása után a fog helye sokáig gyulladásban volt,befertőzte a nagyörlőket is. A kérdésem hogy a műtéti területről a baktériumok képesek eljutni és gyulladást okozni az állcsont távolabbi részeiben is?
  Jelenleg gyulladás látszik a csontban a metszőfogak alatt.

  #50862 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Eszter!

  Nincs feltétlenül összefüggés a két dolog között, ezért mindenképp javasolnánk egy személyes szakorvosi vizsgálatot korrekt diagnosztikával (CT felvétel), ezt követően lehet kiértékelni, hogy mi okozza a metszőfogak alatti gyulladást.

  Minden jót kívánunk! 🙂

  #51007 Reply
  Attila
  Vendég

  Tisztelt Doktor úr/Doktornő!

  Alsó metszőfogam begyulladt pár hónapja, túlterhelés hatására valami történt a gyökerével. Nyomásra fájt kb. 3 napig de utána nagyrészt elmúlt a fájdalom, de használni továbbra sem tudtam. A napokban viszont megint előjött a fájdalom ami erősebb lett és a gyulladás már a fogat is kinyomta kb. 1,5 mm-rel, de amennyire érzem még nem mozog.
  Első körben azt szeretném kérdezni, hogy van itthon Dalacin és mennyire illetve hány nap alatt lehetne levinni vele a gyulladást? Esetleg más, vény nélküli gyógyszerrel? Mert ha a fogorvos is első körben ezt írná fel a kezelés előtt akkor elkezdeném a szedését. Arról nem beszélve, hogy fogat se nagyon tudok mosni így…
  Másik kérdésem, hogy mire lehet számítani a foggal kapcsolatban, tapasztalatok alapján menthető lehet-e még gyökérkezeléssel vagy gyökercsúcs rezekcióval?

  #51029 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Attila!

  Sajnos nem megválaszolhatóak a kérdései, hiszen látnunk kellene a fogat illetve egy röntgen vagy CT felvétel készítése is javasolt, hogy kiderüljön, honnan erednek a panaszai. Csak ezt követően javasolható gyógyszeres kezelés vagy fogorvosi beavatkozás.

  Mielőbbi jobbulást kívánunk! 🙂

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Gyulladás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft