Gyökértömés csere

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #27923 Reply
  Enikő
  Vendég

  Kedves Doktor Úr!

  A jobb felső 7-es és 8-as fog feletti ínyrészem fáj, amikor hozzáérek, valamint fáj az egész ínyem, a jobb 5-ös és 6-os fogam között rés található, így a gyakran beszoruló étel gyulladást okoz és erős ínyfájdalmat. A jobb oldali bölcsességfogam eltávolításra került 2014-ben. Továbbá fülfájdalommal, fülcsengéssel is jár a problémám, illetve, amikor lehajolok a erős fejfájdalom kíséri. A jobb felső 6-os és 7-es fogam gyökérkezelve lett szintén, a röntgen képen a 7-es fog alatt gyulladás látható. A 7-es fogam gyökérkezelésének oka azt volt, hogy nagyon erős, egész arcra kiterjedő fájdalommal járt, sokáig nem tudták azonosítani a problémát, akkoriban is orvosról orvosra küldtek (pl.: neurológia, Gnatológia stb. ), mire kiderült, hogy a 7-es fog gyulladása okozza, a fog gyökérkezelésével megszűnt a probléma, azonban a mostani tünetek is hasonlóak az akkoriakhoz. Jelenleg is több fogorvosnál jártam már (több általános fogorvos, paradontológus, szájsebész), azonban megoldást nem sikerült találni. A legutóbbi látogatásom során azt a választ kaptam, lehet hogy nem megfelelő gyökértömés okozza, így azt javasolták, hogy keressek fel egy endodontus szakorvost, aki mikroszkópos módszerrel kicseréli a gyökértöméseket. Azonban ez a kezelés elég drága és azt szeretném kérdezni, hogy mit javasol? Ez valóban megoldás lenne a problémámra? Illetve, mennyire lenne időtálló? Nem tudom, hogy esetemben mennyire fontos információ, de egyébként diagnosztizált Crohn betegségem van és monoterápiában Salofalk tablettát szedek.

  Köszönettel,
  Enikő

  #27942 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Enikő,
  Az alapbetegsége (Chrom), annyiban releváns az ön számára, hogy jelentős mértékben van hatással a szájüregi problémák kialakulásában. Chrom betegeknél gyakori tünetek a szájszárazság, a szájüregi fekélyek, periodontitis, szuvasságra való hajlam, és duzzanat.
  Ezek hátterében kialakult vitaminhiányos állapot állhat.
  Amennyiben diagnosztizálásra került a 7-es fog alatti gyulladás, és újbóli gyökérkezelést javallottak, azt nem feltétlen mikroszkóp alatt lehet elvégezni.
  Mi javasolnánk egy fogászati CT vizsgálatot, hogy teljesen egzakt képet kapjunk szájüregi állapotáról, és annak kiértékelését követően tudnánk javaslatot tenni a kezelésre.
  Többnyire, ha a gyökérkezelés ismételhető, megoldást nyújt a panaszra, ha nem akkor is létezik egyéb megoldás a gyulladásos állapot megszüntetésére.
  Ha gondolja örömmel állunk rendelkezésére.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyökértömés csere
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft