Gyökérkezelt nyitott fog

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #31859 Reply
  Tündi
  Vendég

  Üdvözlöm!

  Azt szeretném kérdezni, hogy gyökérkezelt, nyitva hagyott fog esetében honnan tudom, hogy étel van a fog belsejében vagy más? Pár nappal ezelőtt egy elhalt fogam gyökérkezelték mert nagyon fájt de nyitva hagyták, mondván hogy ha lezárják lehet ismét fájni fog és jönnek az ünnepek. Enni kb olyat eszek ami nagyon puha és azt is a másik oldalon probálom nyelni is, de mégis úgy látom, hogy most nem látok olyan mélyen le a fog aljára mint mikor csinálták. (volt amikor egyértelműen láttam h étel ment bele, de az fogmosás után kijött) Fehéres valamit látok benne, de fogmosásnál nem jött ki akárhogy próbáltam, de nagyon mélyen belepiszkálni sem merek. Listerinnel is öblögettem meg vízzel, de semmi. Abban sem vagyok biztos, hogy étel, csakhogy valami fehéres valami. Aki csinálta azt mondta ne nyúljak bele főleg fogpiszkálóval ne vigyézzak nehogy belemenjen valami. Egyelőre nem fáj, de fogalmam sincs hogy egy héten át hogyan lehet tisztán tartani egy ilyen fogat, mégha minden étkezés után mosok is fogat illetve semmi cukrosat, keményet, ragadósat és tejfélét nem eszek.

  Ön szerint menjek orvoshoz vagy ráér ha januárban betömi a saját orvosom, addig nagy gond nem alakulhat ki? vagy akkor elkezd fájni? Lehet az a fehér valami más, mint kaja? Pl.: foghúzás után szokott ilyen fehér kis valami lenni a lyukban ha jól emlékszem.
  Esetleg van bármiféle öblögető ami ilyenkor jó lehet?

  Köszönöm!

  #31866 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Tünde
  Elképzelhető, hogy lepedék, viszont piszkálni egyáltalán nem szabad, a fogkefével való súrolást sem javaslom, inkább a bő vízzel történő zubogtatást. Panaszosság esetén h ügyeleten a Fogat kitisztítják
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyökérkezelt nyitott fog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft