gyökérkezelt fog lezárása utáni fájdalom

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #28639 Reply
  knoska katalin
  Vendég

  Tisztel Doktor Úr! Február elején a bal alsó 5-ös fogamat koronán keresztül gyökérkezelték, mert tavaly került rá a korona szeptemberben és nem tudta a Doktornő leszedni, ezért inkább átfúrta. Azóta hetente egyszer visszarendelt(ESZTK) átöblítésre és tűvel való tisztogatásra ez összesen 3 alkalom volt.A gyökérkezelést követően a fog a hidegre melegre nem volt érzékeny, de rágni képtelen voltam vele, mert az fájdalmat okozott és, ha nyomást gyakoroltam rá azt is éreztem, mikor elmondtam a panaszaimat a Doktornő szerint ez természetes. A tűvel való tisztogatás során elég kellemetlen szagot éreztem. Most kedden ezek ellenére gyógyszeres töméssel lezárta a gyökeret, majd ideiglenessel a koronát, sajnos a fájdalom felerősödött most már alapban fáj, eddig csak harapásnál illetve nyomásnál éreztem. Ön szerint ez azt jelenti, hogy menthetetlen a fog? Meddig maradhat nyitva így a fog, nem lesz belőle nagyobb baj? Válaszát előre is köszönöm.

  #28650 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Katalin,
  Vélhetően egy erős gyulladással néz szembe fogorvosa, melynek kezelését megkezdte. Előfordulhat, hogy ez a kezelés hosszadalmassá válik. Amennyiben a lezárást követően foga ismételten fájdalommal reagál, soron kívüli vizsgálat, a gyökértömések eltávolítása, a foggyökér átmosása és esetlegesen nyitva tartása szükséges, valamint érdemes lenne elgondolkodni egy antibiotikus terápián amennyiben az még nem történt meg. Valóban előfordulhat a fog eltávolításának lehetősége is, de itt még nem tartunk.
  Folyamatos orvosi kontrollt, és kezelést igényel a folyamat. Javaslom a jelen helyzetben fogorvosa soron kívüli felkeresését.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: gyökérkezelt fog lezárása utáni fájdalom
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft