Gyökerkezelt fog érzékeny

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #29176 Reply
  Anita
  Vendég

  Tisztelt Hölgyem/Uram,

  Egy fogamon gyökérkezelést kellett elvégezni mivel sima tömés után elkezdett fájni.
  Gyökérkezelték és utána a fog kopogtatasra és ha megfogom a kezemmel vagy megnyomom az orrom magasságában érzékeny maradt. Vissza mentem ,újra tisztították mikroszkoppal de a tünet semmit se változott egy napig se…
  Gyökeret nem tömték be csak a tetejere tettek elvileg Üvegiomer tömést,bár nem vagyok benne biztos de mintha azt mondták volna.
  Nincs fajdalom amugy csak ha kopogtatom,fogdosom stb..Reggelente faj picit mivel éjjelente szoritom a fogam.
  Mivel terhes vagyok azt mondtak semmit se tudnak vele csinalni max ujra tisztitani,de annak nem látom értelmét mivel 2 x megtörtént és semmit se valtozott.Kissé magamra hagytak a problémámmal és nem tudom mit csinaljak,főleg mivel külföldön élek ezért nehezebb itt fogorvost találni aki megoldja a problémám.
  Röntgent nem szeretnék a baba miatt..

  Mi lehet a gond? gyökér hártya gyulladás? de annak nem kellett volna elmulnia a kezeles után?
  Mit tanácsol mit tegyek? kétségbe vagyok esve ,hogy a babának árt az állandó gyulladás ,vagy ez csak helyi? kb 10 hét mulva szülök addig tudok minden gond nélkül lenni így ,hogy a babát és engem se károsítson?
  Kialakulhat komolyabb probléma is ha nincs erős fájdalom? (pl szepszis)

  Nagyon köszönöm,
  Anita

  #29181 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Anita
  Állapota jelenleg diagnosztikai eszköz igénybevételét nem teszi lehetővé, és az utolsó trineszterben a foghúzás lehetőséget és halasztani érdemes.
  A fog érzékenysége lehet egy ideig normális. A nyomás érzékenység folyamatos fennállása végett CT kép készítését szoktuk javasolni, de ez az ön esetében most kizárt. Panaszosságot okozhat a szorítás is, melyet ön önkéntelenül végez. Erre harapás emelő viselését ajánljuk.
  Véleményem szerint mivel a gyökércsatorna ideiglenesen zárásra került aggodalomra oka nincs. Panaszosság esetén a fog további kezelését javaslom. Majd a baba érkezését követően diagnosztikai vizsgálattal egybekötött kontrollt
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyökerkezelt fog érzékeny
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft