gyökérkezelt fog

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #28173 Reply
  Katalin
  Vendég

  Kedves Doktor Úr/ Doktor NŐ!

  Kérdésem az lenne, hogy egy nagyon régi, 17 éve gyökérkezelt fogam van, amelyen korona van és hidat tart. Hátsó-alsó hetes fog. Összesen 5 tagú a hidam. A problémám, hogy kisröntgenen ez a hetes fog nem mutat különösebb problémát, azon kívül, hogy nem ér benne végig a tömés.Evéskor sem fáj. Viszont körülötte puha az ínyem, és ha megnyomkodom akkor érzékenységet érzek, olyat, amit a többi fogam körül nem. Ezenkívül rossz szagú lesz tőle az újjam is amellyel megtapogatom. A többi fogam egyébként rendben van. Fogkőeltávolításom is nem rég volt. Naponta kétszer mosok fogat. A gondom az, hogy ezen az oldalon valami gócot érzek az állkapcsom alatt, kb. az állkapocs és a nyak töve tályékán, de végig érződik a fogsorom alatt ezen az oldalon. Ha mélyebbre nyúlok, és megnyomom a fog alatti régióban a csontomat, akkor furcsa szúró feszülő érzésem van. A fül orr gégészettől kezdve a szájsebészetig mindent megjártam. Rendben van a laborvizsgálatom is. Arra is gondoltam , hogy miután nagyon régi a hidam és némi ínysorvadás is van a híd alatt, talán csontvesztés is, és és az álkapcsom is módosult ezen az oldalon, esetleg feszülés van és le kéne szedni a hidat? Próbálom körüljárni a dolgot, mert miután a röntgen nem mutat ki komoly dolgot, bizonytalan vagyok, és nem szeretném kihúzatni ha nem muszáj, mert tartó fog. Viszont ez a góc érzés, szúró, feszítő érzés nagyon rossz, nem tudom mi ez, és már neurotikusan is megvisel. Néha a fülemig érzem és a nyakam is feszül. Hormonok rendben, tehát a pajzsmirigy is kizárva. Kérem legyen kedves tanácsot adni! Esetleg a CT többet mutatna erről a fogról? Lehet problémás egy ilyen fog, ami sima röntgenképen látszólag nem gyulladt? Okozhat ilyen széles környezetében diszkonfort érzést? Válaszát köszönöm.

  #28188 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Katalin,
  Javasolnék egy fogászati CT vizsgálatot, mely a legrészletgazdagabb diagnosztikai eszköz, segítségével könnyen, és nagy biztonsággal határozható meg a probléma, és állítható fel a kezelési terv.
  Érdemes lenne vizsgálni a 7-es fog gyökerét, és a körülötte lévő szöveteket, hiszen egyértelműen gyulladás jeleit tapasztalja.
  A híd valóban régi, érdemes elgondolkodni annak cseréjén is. Ha gondolja örömmel állunk rendelkezésére.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: gyökérkezelt fog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft