gyökérkezelés utáni panaszok 4 hónap elteltével

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #20389 Reply
  K. Andrea
  Vendég

  T. Doktor ÚR/NŐ!

  2015 nyarán töméscserére került sor BA5-ös fogamban, ami már régóta ( kb. 3 év) tompán fájt.
  A fogorvos p.röntgen felvételt megnézte, megállapította, hogy a tömés mozog és kis szuvasodást is ki kellet fúrnia. Ezt követően a fogam sajnos úgyanúgy fájt, mint azelőtt, és egy enyhe feszítő érzés is keletkezett az 5-ös 6-os fogam között. Féltem a gyökérkezeléstől, ezért csak fél évvel később mentem vissza egy másik fogorvoshoz, aki szerintem sikeresen, alaposan (röntgen vizsgálattal egybekötve) gyökérkezelte a fogam. A fog végleges lezárása után kb. egy hónappal jeleztem neki, hogy az enyhe feszítő érzés megmaradt, és ha megnyomom a fogam, érzékeny. Azt mondta nem lát semmi elváltozásra utaló nyomot, (le is polírozta kicsit,) és hogy ne nyomogassam és várjunk 3-4 hónapot még. Most holnap kell visszamennem, de nem tudom mire számíthatok, mert nem akarok minden nap erre az enyhe ínyfájdalomra és feszítő érzésre ébredni. Folyton arra gondolok, valahol a fognyaknál lehet egy szuvasodás, ami ezt okozza? Et ki tudja röntgen mutatni? Lehet le kell mondjak erről a fogamról és csak a foghúzás segít?
  Válaszukat előre is köszönöm: K.Andi

  #20394 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Andrea!

  A fognyaki szuvasodást (mérettől függően) ki tudja mutatni a röntgen felvétel.
  A fogat valóban csak végső esetben kell kihúzni,elképzelhető még a gyökércsúcs rezekció a fogmegtartáshoz, amelyet szájsebészek végeznek.
  Javasolt a kezelőorvosát felkeresni mindenképp és elmondani neki a panaszait, mert röntgen nélkül nem lehet diagnózist megállapítani.
  Nagyon szívesen fogadjuk klinikánkon is.

  Sok szerencsét!

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: gyökérkezelés utáni panaszok 4 hónap elteltével
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft