Gyökérkezelés után

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #28721 Reply
  Réka
  Vendég

  Tisztelt Doktornő / Doktor úr!

  Decemberben került sor az első metszőfogam gyökérkezelésére, amely sajnos nem lett panaszmentes. Konkrét fájdalmat nem tapasztaltam, viszont ráharapásra, nyomásra érzékeny volt, egyébként nem fájt, fájdalomcsillapítót nem igényelt.

  Az rtg szerint mindent tökéletes, de nem hagyott nyugodni a dolog, ezért készült egy CT felvétel is, amely szerint is minden rendben.

  Felkerestem egy másik fogorvost, aki az ismételt gyökérkezelést javasolta, mert a ct-n szerinte látszik valami (levegő?). Tegnapi napon kiszedte a gyökértömést, viszont a művelet közben fájdalmat éreztem, így megtámogatott némi érzéstelenítővel. Gyökértömést még nem kaptam, két hét múlva kell visszamennem.

  Summa summarum, a mai nappal a fogam érzékenysége nem változott. Nem fáj, ráharapásra most nem érzékeny, viszont ha a nyelvemmel megnyomom , az érzékenység ugyanúgy megvan.

  Kérdésem az volna, hogy van még esélye, vagy vegyek tőle érzékeny búcsút? A neten fellelhető összes információt, és horrorsztorit elolvastam, de nem értem, hogyha elvileg minden tökéletes, akkor miért érzékeny még mindig?

  #28739 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Réka,
  Ilyen esetekben indokolt a gyökércsúcs vizsgálata, nincs e véletlenül rajta valamilyen elváltozás. Ha ez igazolódik, akkor újra gyökérkezelést követően a foggyökér csonkolása, vagyis a rezekció lehet megoldás.
  Üdvözlettel:

  #28828 Reply
  Réka
  Vendég

  A választ köszönöm!

  Létezhet az, hogy nagyfelbontású CT felvételen sem látszódik az, ha a gyökércsúccsal valami probléma van?

  #28862 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Réka
  Szinte kizárt. Egy jól pozíciónált felvétel pontos diagnosztikai képet ad
  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Gyökérkezelés után
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft