Gyökérkezelés előtt

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22318 Reply
  Lina
  Vendég

  Kedves Fogorvos!
  A bal felső 6-os fogamat kell gyökérkezelni,ez lesz az első gyökérkezelésem és félek egy kicsit.Azt mondta a doktornő, hogy készüljek fel lehet,hogy hosszú lesz a gyökérkezelés, mivel háromgyökerű fogról van szó.A kérdésem az lenne,hogy sikeresen lehet-e kezeli a bal 6-os felső fogat? Gyökérkezelés közben megáll-e ill. meglehet-e időnként állitani a fogorvost? Olyan gondom van,hogy néha rosszul kapok levegőt a fogorvosi székben valószinü helytelen a légzési technikám,meg kicsit görcsben is vagyok.Multkor kompozit tömést készitettek és nehéz volt kibirni a tömést,mert tartott egy ideig és már éreztem az állkapcsomat meg gombócot a torkomban, de nem akartam leállitani a doktornőt, mert látom lelkiismeretesen ellátja a munkáját és féltem hátráltatnám benne, furás közben néhányszor jeleztem akkor leállt,de gondolom tömés közben ez nem kivitelezhető,ezért nem szóltam neki.Most attól tartok ha gyökérkezelésnél ennél hosszabb ideig ilyen helyzetben kell lennem azt birnám-e.Mit javasolna,hogyan ügyeljek a légzésemre? Amikor a röntgen felvételt készitették akkor is a röntgen assziszetns rám szólt,hogy lélegezzek is az orromon meg ne feszitsem az állkapcsomat.Válaszát előre is köszönöm!

  #22324 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Lina!

  Örülök, és kollégám nevében is köszönöm, hogy gondol ilyenekre és tiszteletben tartja a fogorvos munkáját. Gyökérkezelés során addig lehet öblíteni, ameddig meg nem nyílik a fogbél űr. Azt követően a fertőződést elkerülendő nem szabad becsukni a száját. Viszont vannak olyan eszközök, melyek segítik nyitva tartani, kérje használatát. Minden ok nélkül a hátsó rágófogak nagy százalékát sikerrel lehet kezelni.

  Üdvözlettel Sanoral Klinika

  #22329 Reply
  Lina
  Vendég

  Köszönöm szépen a gyors választ. Még csak az érdekelne, hogy a gyökércsatornák átöblitése és száritása hosszan tartó folyamat?
  Üdvözlettel: Lina

  #22331 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Az, hogy a gyökérkezelés művelete mennyi ideig tart egy alkalommal, attól függ, hogy a csatornák mennyi tisztítást, alakítást igényelnek. Átlagosan 1 órás egy ilyen alkalom.

  Üdvözlettel Sanoral Klinika

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Gyökérkezelés előtt
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft